USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відомі Андрії Луцька розповіли, де будуть 13 грудня

12 Грудня 2009 17:24
День Святого Андрія Первозванного 13 грудня, або просто «Андрія» - одне з найпопулярніших в українців свят, яке відзначають 13 грудня. В давнину напередодні цього дня влаштовували  вечорниці і ворожіння,  бешкетували й веселилися
«ВН» поцікавилися, як святкуватимуть цей день деякі відомі іменинники.
Ректор «Луцького гуманітарного університету»Андрій Журавльов: «Для мене день Андрія – одне з найбільших родинних свят. Адже в сім’ї крім мене ще четверо Андріїв: батько, син, онук та племінник. Це родинне прекрасне свято перед Новим роком, коли уся сім’я збирається за одним столом. Дуже приємно, коли усі друзі та знайомі вітають. Що мені подарують, я не знаю, проте усім своїм Андріям уже презенти придбав».
Співак гурту «Флайзззза», ді-джей Андрій Тимчук (Тіма): «Особливих святкувань не буде - буду на роботі. Так вже повелося, що коли у всіх урочисті дні, я зазвичай працюю. Для мене свято, коли маю вихідний. До того ж, приблизно з сьомого чи восьмого класу мене усі друзі та знайомі називають Тімою, а не Андрієм, і не всі здогадуються, що саме це моє справжнє ім’я. Але обов’язково з Андрієм вітають найрідніші».
Директор Луцького відділення АТ «Сведбанк» Андрій Марчук: «Цей день завжди багато значив для мене. Мені день ангела більше до душі, ніж, скажімо, день народження. Бо не всі знають, коли ти народився, проте, знайомим точно відомо, як звати. Крім того, святкуючи день народження, розумієш, що стаєш все старше і старше. А 13 грудня - світле християнське свято для усіх віруючих. Ще не вирішив, де саме відмічатиму, але святкувати буду у тісному малому колі друзів».
Депутат Луцької міської ради Андрій Козюра: «Чесно кажучи, я і забув про день ангела. Пам’ятаю, що ніби 13-го. Не думав над тим, як святкуватиму, але очевидно з друзями і колегами. Знаю, що українські традиції свята мають глибоке коріння, проте сам ніколи не ворожив на Андрія. Бо вважаю, що кожен сам будівник своєї дол.
Директор та радіо-ді-джей «СіД FM» Андрій Зубенко: «Я на Андрія буду дуже щасливий, бо нарешті зустрінуся зі своїми друзями за келихом янтарного напою. Не ставлю це свято в один ряд, наприклад, з Новим роком, проте вважаю, що це чудова нагода нарешті побачити близьких людей, бо цьогоріч день припав на вихідний. Хочу 13 грудня відчути спокій і бути в гарному настрої. Головне, аби у свято не заважала робота».
Капелан Луцького біотехнічного інституту, настоятель Храму святих мучеників Віри, Любові, Надії та матері їх Софії отець Андрій: «Святкування традиційно проходять у Богослужінні. Також буду молитися у сімейному колі. Андрій Первозванний оберігає нас усе життя і супроводжує до Царства Небесного. Необхідно в молитві своїми словами попросити у нього захисту. Окрім цього буду вітати усіх Андірїв у недільній школі при храмі, даруватимемо щось символічне. Адже головне – це увага».
Шоу-мен Андрій Котищук: «Святкуватиму день Андрія аж два дні. Спочатку у комплексі «Зелений гай», де влаштовуватиму вечорниці. Це буде робота, поєднана з відпочинком. Там буде ворожіння, танці, розваги. Хоча сам ніколи не гадав на долю, бо вважаю, що це по-дівчачому. А наступного дня, у неділю, відзначатиму день ангела у сімейному колі, разом зі своєю дружиною».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
OrestN Показати IP 12 Грудня 2009 18:43
явно не християнське свято, які хеллоуін, чужа для нас дата, прославляє демонічні сили.
Заноза Показати IP 12 Грудня 2009 18:56
Хто ж це демон? Андрій Первозданний? Оресте, ви що курите?
seal Показати IP 12 Грудня 2009 20:30
to OrestN/ Андрій Первозванний (грец. Ανδρέας, лат. Andreas,) — один із Христових апостолів, юдей з Віфсаїди Галілейської, брат апостола Петра, перший із учнів Ісуса Христа, святий-покровитель України, Росії та Шотландії. Апостол Андрій, як і його брат апостол Петро ловили рибу на Галілейському озері, коли Ісус Христос покликав їх за собою. Як розповідає євангеліст Іоанн, Андрій був одним із учнів Іоанна Хрестителя і ще раніше свого брата був призваний Ісусом на Йордані. Тому Андрія і назвали Первозванним. Апостол разом зі своїми братом та двома синами були у числі найближчих Христових учнів. Почитайте Біблію чи хоча б Вікіпедію.
seal Показати IP 12 Грудня 2009 20:36
До Занози. Він якось писав, що тютюн не палить. Висновок напрошується сам собою.......
OrestN Показати IP 12 Грудня 2009 22:53
мається на увазі не День Андрія Первозванного, а 13 грудня - день язичницьких вакханалій, коли приносились кроваві жертви волхвам які ворожили людям, знімали і насилали порчу.
OrestN Показати IP 12 Грудня 2009 23:00
Хеллоуїн - свято вампірів, відьом, привидів та іншої нечисті, який ще зовсім недавно широко святкувався лише в США, тепер набуває все велику популярність в Європі і поступово охоплює країни колишнього СРСР.
Юка Показати IP 12 Грудня 2009 23:16
До Занози: це свято від самого зародження було християнським і придумали його самі християни! Агов, не соромте християн, якщо не знаєте докорінно, то краще взагалі мовчіть!
Юка Показати IP 12 Грудня 2009 23:17
До OrestN: це свято від самого зародження було християнським і придумали його самі християни! Агов, не соромте християн, якщо не знаєте докорінно, то краще взагалі мовчіть!
Юка Показати IP 12 Грудня 2009 23:20
Козюра виявився неабияким знавцем українських традицій - знає, що свята мають глибоке коріння, але не знає, що на Андрія чоловіки НЕ ВОРОЖИЛИ, це здавна вважалося ділом дамських рук
seal Показати IP 13 Грудня 2009 00:26
to OrestN/ Заради Бога поясніть, до чого тут Хеллоуін? Адже у новині ані слова про нього. А щодо ворожіння в ніч на Андрія - це давня УКРАЇНСЬКА традиція. Згідний, що вона прийшла у християнство із язичництва. Алеж у християнстві є присутніми багато традицій із язичництва - та ж лепеха на Зелені свята чи освячення яблук на Спаса. І, практично всі ці традиції дуже добре прижились у християнстві і жоден священник їх не відкидає. Практично кожна сучасна релігія містить у собі запозичені елементи з інших.
seal Показати IP 13 Грудня 2009 00:38
to OrestN/ Ну і вже якщо бути зовсім точним, то Хелоуін дуже тісно пов'язаний із християнством. Почитайте історію свята. http://luchesk.com.ua/news/world/1529-helouin-yak-vse-pochinalos
Заноза Показати IP 13 Грудня 2009 10:16
Юка 12 грудня, 23:16 А де в моєму пості ви прочитали, що я СТВЕРДЖУЮ про антихристинкість свята? Розумію, що писали біля опівночі. Але, якщо під кінець дня у вас очі погано працюють - "то краще взагалі мовчіть"
OrestN Показати IP 13 Грудня 2009 13:15
to seal, охоче пояснюю, а також усім любителям церковної історії: почну зі свіжого прикладу, недавно затримався на Театральній площі біля чолов"яги який торгував язичницьками книжками, як вони себе величають: нашовір (як він пояснював: язичництво -природня українська релігія, а християнство (православне) чужинське, силою, неприродньо нав"язане.) Я був вкрай здивований почути від нього такі речі,про які ніколи і не здогадувався. Він, довго мені розказував і часто вказівним пальцеп показував в сторону Собору, який був рядом. Виявляється християнство прийшло не в формі, яким воно зафіксоване в Євангеліях, а в спотвореному вигляді візантійського "праволавія". а У Київській Русі другий раз трансформувалося змішавшись з східнослов"янським окультним язичництвом! Тому,як SEAL, заради Бога, правильно підмітив, ми маємо наразі мік, букет синтезованої релігії (далекої від євангельського оригінала). Як намене, я схильний думати що ці масові церкви є швидше такими собі комерційними проектами. А сучасні нео-язичники переконують, що праволавні свята і підсвятки відзначаються точно у ті дні, коли древні русичі (дохристиянської доби) святкували свої демонічні вакханалії і окультні оргії! тепер я цю тему штудіюю по YouTube. самому ж цікаво, бо все так закручено що не можна не згадати Дена Брауна..
seal Показати IP 13 Грудня 2009 13:57
to OrestN 13 грудня, 13:15/ Дякую за відповідь. І оскільки Ви погодились, що сучасні релігії (а ми ж з Вами живемо у сучасному світі) це дійсно, як Ви написали "мікс", "букет" з різних релігій і все у них дуже закручено, то давайте не будемо КАТЕГОРИЧНО висловлюватись з того чи іншого релігійного свята! P/S. Бажаю успіхів у студіюванні цієї теми.
OrestN Показати IP 13 Грудня 2009 15:01
ще одна ремарка для SEAL-a, уважно прочитав надану статтю, данке шён, на http://luchesk.com.ua і, в рамках релігіознавства, роблю для себе висновок: (цитую статтю) "якщо бути зовсім точним, то Хелоуін дуже тісно пов'язаний із християнством" але не є таким в своїй суті. "Сьогодні цей дивний сурогат язичництва й християнства, щедро доповнений декораціями a'la голлівудський трилер. Не можна сказати, щоб це свято набуло всенародні масштаби, але міська молодь, яка завжди не проти «відірватися», охоче сприйняла правила гри: свято привнесене, позбавлене будь-якого глибокого змісту, проте яскраве, веселе і нетрадиційне – відмінна можливість повеселитися й продемонструвати свою фантазію й "чорний" гумор." Практикуючі християни стараються не святотатствовати і подібні "свята" темних сил не візначають, не говорячи про оцерковлених зайд.
seal Показати IP 13 Грудня 2009 15:10
to OrestN 13 грудня, 15:01. Будь-ласка. Але ж я і не настоюю, що воно християнське. "Тісно пов'язане" не означає, що воно є таким по суті. Дякую.
Юка Показати IP 13 Грудня 2009 15:36
До Занози: вибачте, справді спочатку помилилася, а адміни чомусь не виправили мою помилку і не стерли перший комент. Даруйте, я з вами цілком погоджуюся ;)
Заноза Показати IP 13 Грудня 2009 21:04
До Юка 13 грудня, 15:36 Вибачення прийнято! :))
Андрій Показати IP 14 Грудня 2009 11:43
Подивіться на церковний календар. На Андрія - строгий піст. Навіть деякі священники цього не знають. То які можуть бути вечорниці, коли навіть олії не можна споживати?
Таня Показати IP 14 Грудня 2009 15:05
В Журавльова одні Андрії. Може і прикольно, але сама чомусь не розумію тих, хто називає всіх своїх дітей на честь батька (матері, діда,баби...)одним ім"ям.
Таня Показати IP 14 Грудня 2009 15:07
До OrestN 12 грудня, 18:43. Ну ви і зрівняли хелоуін і Андрія. Ще скажіть, що св.Миколая свято демонічне!!!!
Таня Показати IP 14 Грудня 2009 15:11
До Юка 12 грудня, 23:20 Браво! Цілком погоджуюся. Цікаво, а Козюра коменти на ВН читає. Мабуть розчервонівся б. Уявляю його за цією відьмарською церемонією :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus