USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Військову амуніцію воїнів УПА знайшли на Волині

8 Квітня 2013 10:36
Макатку із зображенням тризуба з волошками та патріотичними надписами, а також протигаз та кулемет з гвинтівками знайшли на Волині.

Про це пише Вісник+К.

У селі Радомишль знайшли макатку із зображенням тризуба з волошками і надписами «Слава Україні», «Героям Слава», «Цвіти, Україно», та протигаз та кулемет з гвинтівками. Щоправда, останні поржавіли.

Ці військова амуніція та зброя підтверджують діяльність УПА на Волинській землі.

Знахідку вручили сільському голові Володимирові Семенюку.

«Нам це все приніс господар тієї хати. Знайшов, коли її розбирав. Старожили кажуть, що там був штаб УПА, потім енкаведисти жили, але це все якось не знайшли. На протигазі навіть збереглася дата (1931 рік) та ім’я його власника – він служив у польській армії. Все це передамо у шкільний музей», - розповідає сільський голова.

За словами Володимира Семенюка, за макатку йому вже пропонували великі гроші. Про це, мовляв, не може бути й мови, адже це сільська реліквія.

Довідково:
Макатка - це вишивка з петельочками на кутках, яку вішали на стіну. Так її називали на Волині та Рівненщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гость Показати IP 8 Квітня 2013 15:04
бандити, а не герої.Герої не вбивають маленьких діток і стариків, а вони вбивали-мені розказував мій прадідусь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus