USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Володимир Лис відповів на критику його роману «Маска»

18 Листопада 2013 16:16
Волинський письменник Володимир Лис дав відповідь на критику його роману «Маска» Костянтином Матвієнко.

Нагадаємо, що у блозі на «Українській правді» Костянтин Матвієнко опублікував переписку з Віталієм Коротичем стосовно роману Володимира Лиса «Маска».
До слова, Віталій Коротич - колишній редактор журналу «Огонек». І зі слів Володимира Лиса Коротич ставиться зневажливо до всього українського.
«Мені байдуже, що написав Коротич, бо кожна людина має право на власну думку. Але я проти відвертої брехні, фальсифікації. Тим паче, це непристойно для такого чоловіка, як Віталій Коротич», - сказав кореспонденту Волинських Новин Володимир Лис.
За слів волинянина, коли роман «Маска» надрукували у видавництві «Кальварія» ще на початку 2002-ого року, писало багато істориків, що в романі дуже добре передано історичну обстановку.
З їх слів, історія пістоля, про те, як він опинився в одного з героїв роману, дуже добре описані. «Тим паче, коли Коротич задається питанням, де у волинської поміщиці у 18 столітті взявся пенюар, то скажу, що це була не волинська поміщиця, а польська графиня. Вона приїхала з Польщі й на Поділлі володіла декількома помістями, фабриками. На той час у Парижі друкувалися модні журнали і така заможна графиня могла дозволити їх собі купити, щоб замовити пенюар».

Вочевидь, ця критика «зумовлена ненавистю до Оксани Забужко, якою розгорівся Коротич у 90-ті роки. Адже Оксана Забужко надто критично висловлювалася на адресу колишнього редактора журналу «Огонек». А я став побічно жертвою цих «стосунків», - сказав Лис.
«А хто такий Коротич? Утік колись з України. От хай собі пише. Хоча його «Огонек» був досить непоганим», – зазначив Лис.
До того ж Володимир Лис певний, що Коротич у своїх висловлюваннях керується бажанням «принизити автора». Але це зовсім його не засмучує. «Добре, що говорять, а не мовчать. От тільки важливо, щоб критика була аргументованою».
Зі слів Володимира Лиса у блозі – нісенітниця, адже історичні події в романі описані пристойно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вадим. Показати IP 18 Листопада 2013 18:00
Я читав. Мені дуже сподобався роман "Маска". Хоча, мушу визнати, що "Століття Якова" значно сильніший твір. ІМХО.
Алла Показати IP 18 Листопада 2013 19:13
А ми дуже горді за нашого земляка. Твори пана Володимира чудові. Він зумів написати український історичний роман, витримавши вимоги класичного твору. А пан Коротыч пускай перечитает В.Скотта.Критикувати всі мастаки, а самим написати слабо. Дивно, що Коротичу еротичних сцен мало. На торгових рядах еротики вал. А роман "Маска" можна і учням запропонувати прочитати. Не все ж у житті зводитться до порно.
Любі свині Показати IP 18 Листопада 2013 20:40
Згідний з Вадимом на 100%. Якось одну за одною прочитав ці два твори і був приємно вражений що на Волині є не тільки народний синоптик Лис але й Письменник! Респект!
читач інструкцій Показати IP 19 Листопада 2013 22:37
коротич відома проститутка на цю шваль звертати увагу - себе принижувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus