USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинська родина побудувала диво-будинок. ФОТО

16 Листопада 2013 10:37
Ось уже другий рік поспіль подорожніх, які мандрують на Волині трасою Луцьк-Ковель, дивує одне обійстя. На околиці села Копачівка, що в Рожищенському районі, стоїть будинок Миколи і Оксани Засєкіних, який спершу ошелешує, а потім зацікавлює і манить таємничістю. Щоб розкрити секрети диво-будиночка, якого оберігають павуки-талісмани, інформує «Слово Волині».

БУДИНОК, ЯКИЙ БУДУВАВ КУРИЛО-ШВАНС
Будинок на околиці Копачівки звів разом із батьками Степан Курило-Шванс, коли 1945-го поляків-переселенців «попросили» з хуторів. Якийсь час молодий чоловік мешкав там разом із батьками та сестрою, а згодом переїхав у село Доросині.
- Мій дядько був письменником. У його доробку п'ять книг про наш край, – розповідає пан Микола. – До речі, останню «Село Доросині і його люди», вже по його смерті впорядкував і видав волинський журналіст Василь Федчук. Нині у районі щорічно присвоюють премію імені Степана Курило-Шванса.
У письменника-краєзнавця власних дітей не було, тож будинок у Копачівці успадкував племінник.

БУДИНОК У ПАВУТИНІ: ЗАТРАТ МІНІМУМ, ЕФЕКТУ МАКСИМУМ
Микола Засєкін особистість творча й неординарна, тож у дядьковій хаті втілив частину своїх задумів. Так, будинок оздобила кована павутина, за якою заховані мечі. На павутині-решітці красується «золоте» коло – це колесо від старої січкарні. В'їзну доріжку «охороняють» чотири павуки-талісмани, а п'ятий, у обрамленні трьох хрестів, стоїть посеред подвір'я. Ще одна дивовижа – місце до моління, над яким височіє дубовий хрест.
- Я - інженер, але вважаю себе митцем. Можу зробити дизайн будинку під будь-яку людину. Для свого обрав християнську тематику. Мечі, засновані павутиною, промовляють, що війну завершено й настав час творити. Місце для моління облаштував, щоб нагадати, що Бог чує молитви будь-де, якщо вони щирі, – розповідає пан Микола.
Ефектне помешкання і всередині: через спортзал, зроблений спеціально під ЄВРО-2012, потрапляємо до модернової кухні, а звідти – у передпокій, де нагору ведуть сходи: на кожній по «золотій» комасі, а перила – павутина із павуком у центрі.
У каміні вітальні-столової витанцьовує вогонь, а на стінах і стелі - немов живі квіти. Вражають картини «Чарівна квітка», «Курка на золотому яйці» та авторські роботи у дитячій.
- Таку «Курку», якщо вірити словам автора з Євпаторії, Філіп Кіркоров подарував Примадонні, – розповідає господар.
Спальня вражає барельєфом Біг-Бену, а майбутня кімната-музей Степана Курило-Шванса чекає свого часу.

ЧОЛОВІКОВІ Й ЖІНКА ДО ПАРИ
Пані Оксана, попри різницю у віці між ними в 14 років живе з чоловіком в унісон: виховують доньок, займаються спортом і дивують світ. Для підтвердження рекорду Книги рекордів Гіннеса, жінку вже чекають у Лондоні.
- Я вигадала особливий вид кружіння. З п'яти років годинами, заплющивши очі, можу обертатися довкола себе та ще й крутити головою. Роблю це проти годинникової стрілки. Рекорд – п'ять-шість годин. Такий у мене вестибулярний апарат, – зізнається Оксана.
Микола дружину підтримує: власноруч змайстрував зі старої стільниці п'єдестал для кружінь і пошив коханій спеціальне вбрання.
- Рекорд хотіла підтвердити ще у травні 2012-го, коли отримала офіційний лист-запрошення із Лондона. Та завагітніла... Хоча кружляла навіть на восьмому місяці вагітності й донечці це не нашкодило, - каже пані Оксана.
Родина Засєкіних ідею поїздки до Великобританії для підтвердження рекорду не полишає, тож незабаром будуть хороші новини із Лондона.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Юлія Показати IP 16 Листопада 2013 10:57
Цей будинок я бачила, дійсно гарний, не такий як у всіх. Молодці!
Zavtramen до Юлія Показати IP 16 Листопада 2013 19:59
"не так як у всіх" - это, Юля, когда поперёк. А решётки на фасаде и окнах, покрашенные в золотой цвет каГбЄ сигнализируют либо о дурном вкусе и ограниченном кругозоре автора этого "шедевра", либо о неких отклонениях в его психике.
Лучанин Показати IP 16 Листопада 2013 21:36
Та цей засєкін недавно з берданкою тероризував будівельників, які поряд заправку будують. Відносно нього кримінальні справи порушені да і вигляд в нього такий, наче не раз за рішіткоб побував. Чому журналісти не пишуть про це? Чому не розказують біографію "героя". А будинок жахливий)
Александр Показати IP 17 Листопада 2013 12:59
Мне кажется, чтобы быть под стать супруге, Николаю бы построить дом в кронах векового дуба и там бы жить и тоже ждать приглашения из Великобритании...
Мірка Показати IP 17 Листопада 2013 15:26
Українські жабки Zavtramen та Лучанин краще до роботи, чим завидувати.
Кміт Показати IP 17 Листопада 2013 22:37
Неприємні у мене відчуття, після споглядання фото. На стіні тернові гілки, павутини, хрест, інтерьер кімнат теж дивний. Цікаво, де тут християнська тематика? А те, що крутиться пані декілька годин на день, говорить про те, що мабуть вона у житті дуже зайнята. Не кожна людина може дозволити собі розкіш крутитися навколо осі декілька годин поспіль...
Лучанка Показати IP 17 Листопада 2013 23:27
У власників- дуже дивний смак, мають 2-х діток, і зробили будинок у павутинні.Брєд...
Саша Показати IP 18 Листопада 2013 06:31
кожен день но роботу їду понад цим будинком,сам будинок гарний но ці решітки там не в тему,і яке йому діло дл заправки яка знаходиться метрів за 400 до будинку?
Алла Кохарчук Показати IP 18 Листопада 2013 16:14
Я в шоці. Люди добрі скажіть а для чого хрест? в них щось з головою? І для чого такі рекорди? Напевне в космос збираються. не всіх війна забрала!
А Показати IP 19 Листопада 2013 01:10
Пане Миколо Вам потрібно задуматись про своїх діток, адже у вас прекрасні донечки.... Навіщо ви їх заковуєте у безсмакові кайдани по всій хаті...краще подаруйте їм всю красу квітів та сонця а не жахіття вашого погляду на життя!!! А ви Оксано покіньте цю смішну ідею кружіння, тому що таке нікому не цікаве...приділіть краще цей час для чоловіка щоб вивести його з психологічної депресії (яку так замітно по вашому будинку)
Микола до А Показати IP 10 Жовтня 2015 19:47
Навколо сміттєзвалища серед хліба мої діти бачать все квіти, квіти та квіти......
Комерційний технікум Показати IP 22 Листопада 2013 22:38
Наша Оксаночка давно займається космонавтикою, а зара щей NASA запропонувала стати штучним супутником Марсу готується до виліту бідненька! крутиться дівченка! щоб не нудило на орбіті!!!
Ярослава Показати IP 6 Грудня 2013 14:23
Дуже дивні люди, з порушеною психікою. Дуже шкода дітей.
Микола до Ярослава Показати IP 10 Жовтня 2015 19:50
Цитата з пісні:"тебе повезло ти не такой как все ти работаешь в офісе" - група "ленинград"
Луцьк Показати IP 9 Грудня 2013 21:01
Справжня сімейка Адамсів. Психопати на яких управи немає...псують людям життя таких би в Сибір... хай там будуються
Микола до Луцьк Показати IP 10 Жовтня 2015 19:53
Від сибіру до карпат рідна україна
Остін до Луцьк Показати IP 22 Липня 2016 18:34
баран ти. хто псує людям життя ?? вони ?? чим ?? ти як стадо. а він особистість яка робить те що бажає. а тобі навязало навколишнє середовище що бухать, курить і бути бидлом це круто вот ти і став ним.
Анонім Показати IP 30 Травня 2014 20:35
коментар було видалено
славік Показати IP 4 Грудня 2014 17:58
Коля молодець.Не слухайте тролів.Вони самі нічого не можуть,а тому й жовчихають.Ваша боротьба за чистоту довкілля викликає захоплення.Ви люди майбутнього.А ці писаки просто раби.Вони залишились в минулому.
остін до славік Показати IP 22 Липня 2016 18:35
100% погоджуюсь. стадо думає що воно праве.
Юра Показати IP 15 Січня 2017 22:11
Будинок шикарний, а** на вкус і цвєт таваріщєй нєт**
Руслан Показати IP 2 Квітня 2018 10:47
"Своими руками" - это уже достойно уважения. Я не понимаю комментаторов-неудачников. Ребят! У вас так в жизни всё плохо, что вы способны лишь на критику? А критиковать тут - может полный тугодум. Ведь есть старая украинская поговорка: "Мій дім - моя фортеця". Так и в этом случае: его дом, его семья, его творчество, его Жизнь! Чего вы пенитесь-то, тупицы?:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus