USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Волинське село відсвяткувало 515 років. ФОТО

28 Травня 2013 14:22
Мальовниче село Поворськ, де наразі проживає приблизно дві тисячі мешкаців, днями святкувало поважну дату свого існування – 515 років з дня першої писемної згадки. Відшукали такі відомості про поселення люди змогли у дарчому акті великого литовського князя Олександра, датованого 1498 роком, - інформує Проковель.

Отож, територія сучасного села заселена ще з давніх-давен. Селяни тут, як і в інших населених пунктах краю, займалися землеробством, тваринництвом, а вечорами ткали полотно, шили, вишивали та співали українських пісень.

У Поворську проживає багато родин, де ще збереглися вишиті сорочки, рушники на домотканому полотні. Кілька таких робіт надала 70-річна мешканка села Катерина Киричук для проведення народної акції – живий ланцюг із вишитими рушниками «Єднаймося у вірі та надії», яку запропонував провести народний депутат України Степан Івахів.

До речі, Поворськ став другим населеним пунктом на Волині, де охоче підтримали ініціативу нардепа. Селяни запропонували прокласти цей ланцюг між двома Свято-Покровськими храмами УПК Київського та Московського патріархатів, щоб у такий спосіб довести іншим, що «настав час не розкидати каміння, а його збирати, настав час єдності, миру та злагоди між людьми».

В одну вервечку, яка простяглася на 230 метрів, де залучили 112 вишитих рушників, стали і зовсім маленькі діти, і люди старшого та поважного віку. Всі вони, йдучи головною вилицею села до основного місця проведення святкового дійства, разом співали «Волинь моя, краса моя».

На імпровізованій сцені на учасників живого ланцюга вже чекали ведучі свята. З Днем народження села присутніх вітали керівники району, сільський голова та інші.

Голова Ковельської райдержадміністрації Сергій Матяшук особливо тепло вітав селян із Днем села: «Я щиро дякую вам за те, що ви були і є в моєму житті. Мирного вам неба, щедрих врожаїв та гарних діточок, - звернувся до селян Сергій Матяшук.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus