USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський фермер вважає, що елітними можуть бути свині, а не політики

20 Травня 2010 10:29
Фермер з села Верба Володимир-Волинського району у вісімдесятих очолював Гельсінську спілку, - пише «Вісник&К».

У вісімдесятих роках Дмитро Себій познайомився з В’ячеславом Чорноволом та Левком Лук’яненком. Тоді ж і очолив на Волині Гельсінську Спілку.

Така активна позиція йому не минулася дарма. Влада кілька разів присилала в його оселю представників прокуратури та КДБ. У хаті шукали літературу, яка “ганьбить радянський лад”. А коли сільські активісти протестували на мітингу проти спорудження складу отрутохімікатів, Дмитра Олексовича через суд оштрафували на 500 карбованців. На той час то були великі гроші.

Чоловік до цих пір береже протоколи обшуку його оселі працівниками прокуратури і КДБ, акти опису майна. Каже, щоб люди знали як у вісімдесятих роках влада боялася вільної і правдивої думки

Та попри погрози, штрафи та випробування Дмитро Себій зберіг ясний розум і дотепер є активним. У свої 69 займається фермерством, - пише газета.

Чоловік не один рік працював ковалем. Вдома у майстерні стоять старі тракторці складені його руками буквально з металобрухту.

«Коли грабували країну і благословляли підприємства під ніж, нехай би допустили до цього так званого «металолому» селян... Зараз би вони мали чим хазяйнувати. Але де там – не дали. Люд в багатьох селах коником оре замість тракторів. А тепер ще й на землю зазіхають, роблячи із села велике ледащо, створюючи всі умови, щоб люди розучилися і мислити, і працювати.

Мене взагалі дивує, коли політики-мільйонери себе називають елітою. Елітним може бути зерно, кнур... А це яка еліта? За ніч розбагатіли, розкрадаючи державні бюджети ваучерним шляхом – і вже вони цабе. А ті, що зараз до влади дорвались... Достеменно ж не знають, яким шляхом має розвиватися країна», – міркує фермер

Дмитро Себій хоче із фермерів в одноосібники перейти, бо, каже, так легше буде. Його 30 гектарів землі вже засіяно. У стайнях – кілька корів, телятка, бички, до десятка свиней. Має 16 вуликів.

В оселі волинського патріота гарна домашня бібліотека, на стіні портрети Чорновола, загиблого сина, який пройшов Афганістан, але втратив життя в ДТП. Дехто з людей припускає, що аварія на дорозі з сином була підлаштована, щоб залякати Себія. Та чоловік не падає духом.

«Планую за літо власноруч скласти хату й для доньки. Деревину вже закупив. Станки для її обробки маю. Аби здоров’я. Хоч тяжко вже в такому віці працювати. Але знаєте, ще тяжче не робити... Коли багато свят, то аж нуджуся без діла...», – каже фермер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus