USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський фристайлер розповідає про свої цілі. ВІДЕО

6 Червня 2013 13:11
Ковельчанин Костянтин Семерей - один із найсильніших українських спортсменів із футбольного фристайлу. Це мистецтво жонглювати м’ячем, виконувати різні трюки під час цього за допомогою ніг, спини, голови. Потрібні навики хлопець опанував самостійно, переглядаючи відео в Інтернеті. Займається футбольним фристайлом 6 років. Чого ще встиг досягнути Костя у свої 16 розповідає Волинь-нова.

Стати одним із найкращих футбольних фристайлерів в Україні. 2009–го 12-річний Костянтин став наймолодшим учасником українського відбіркового туру на чемпіонат із футбольного фристайлу «Red Bull Street Style». У 2012 році на цьому ж змаганні посів перше місце у регіональному відборі, що проходив у Львові. Згодом на національному фіналі у Києві став бронзовим призером.

Знятися в рекламному ролику під час футбольного чемпіонату Євро-2012. ТРК «Україна», що спонсорує канал «Футбол», створила кількахвилинний відеокліп, щоб показувати його у рекламних паузах між матчами. «На Євро, окрім п’яних фанатів, нічого не вдалося побачити. Було багато людей, не звик жити у такому ритмі», – згадує Костя.

Заробити перші гроші. «Дехто робить це цілеспрямовано, хоча в нашому місті нереально заробити виконанням футбольних трюків. Кілька разів мав оплачувані виступи у Львові і Києві. Якось у столиці виступив на «Олімпійському» і отримав 750 гривень за 5 хвилин своєї участі. У Львові за місяць роботи на футбольному чемпіонаті заробив 15 тисяч гривень. Закордонні організатори знайшли мене через київських посередників. Вважаю, це нормальні заробітки для школяра», – міркує хлопець.

Знайти віртуальних друзів. Костя спілкується з українськими фристайлерами. Збираються на різних турнірах або спеціально для зустрічі в Києві. Хлопець має багато віртуальних друзів у Росії, з якими бачиться раз або двічі на рік. Приятель Кості – 18-річний росіянин Акім Ковальов – зараз вважається найсильнішим у світі футбольним фристайлером.

Зіткнутися з несправедливістю. «Усе менше люблю турніри. Навколо події створюється надто багато офіціозу, – вважає футбольний віртуоз. – Судді іноді бувають необ’єктивні. На комерційні турніри організатори задля привернення уваги запрошують відомих людей, наприклад, балерин. Непрофесіонали помічають естетичний аспект, а має оцінюватися складність і чистота виконання трюків».

Обрати майбутній фах. Костя хоче здобути гуманітарну освіту у технічному виші, тому планує навчатися у Київському державному університеті комунікаційних технологій за спеціальністю «соціологія».

Зайнятися спортом через Інтернет. Проводяться мережеві турніри із футбольного фристайлу. Учасники завантажують на сайт попередньо відзняті ролики, на яких демонструють своє вміння. Костя кілька разів брав участь у віртуальних змаганнях. Нещодавно на міжнародному турнірі, організованому Ро¬ сією, посів 2 місце серед 120 фристайлерів.

Розвинути спортивний дух. «У мене є амбіції, але вони не стосуються перемог у турнірах, – розповідає Костя. – Я не хотів би бути відомим, не цікавить популярність. Тим паче, футбольний фрис¬тайл в Україні розвивається на любительському рівні і ще не доріс до рівня професійного спорту. Є розрізнені виступи, але нема організації, яка б проводила їх систематично. В Україні таке ж, як у мене, хобі мають десь 60 людей. Для порівняння: у Росії – 500».

Перечитати майже всього Ніцше. Окрім футболу, Костя любить літературу, зокрема модернізм, екзистенціалізм та наукову фантастику. «Ковтає» по 4-5 книг на тиждень. Прочитав майже всі твори німецького філософа Ніцше. Костя вважає, що книги – цікавіше заняття, аніж сидіння в мережах

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Mangol Показати IP 6 Червня 2013 15:58
Розумашка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus