USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин врятував пораненого лебедя. ФОТО

14 Січня 2011 15:56
Житель села Піщане Камінь-Каширського району Степан Пікуль врятував білого лебедя – і птах з перебитим крилом оселився на водоймі біля оселі чоловіка.

Про це розповіли 14 січня у прес-службі Держекоінспекції.

За три дні до різдвяних свят Степан Пікуль разом із товаришами підібрав його напівживого на одному з місцевих меліоративних каналів.

Селянин протримав птаха кілька днів у хліві, доки він набрався сил. А коли побачив, що птах гине без води, — випустив його плавати на свій ставок.

Прямо на подвір’ї оселі Степана Пікуля б’є з-під землі невеличке джерельце. За словами господаря, і у спеку, і у холод вода у ньому має однакову температуру, не замерзає воно і в люті морози. Водиця з джерельця впадає невеличким потічком у спеціально викопаний ставок. Саме на цій водоймі й оселився лебідь.

Птах тут почувається у безпеці, підпливає до дорослих та дітей, які приходять його підгодовувати. Хоча, як зауважив Степан Пікуль, з рук їжі не бере, бо ще не зовсім довіряє людям.

Птах не може літати — у нього перебите праве крило.

Кільця на лапці та шийці лебедя свідчать, що прилетів він із польського містечка Гданськ.

Місцеві селяни подейкують, що птахів було двоє. Куди подівся другий лебідь, нині сказати важко. Не знає цього й Степан Пікуль, каже лише, що поранений птах плив меліоративним каналом у напрямку із села Боровне на Піщане.

Вочевидь, життя іншого лебедя позбавив котрийсь із місцевих браконьєрів, - припускають у прес-службі Держекоінспекції.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
* Показати IP 15 Січня 2011 21:35
Коли вже ці браконьери понажераються, падлюки прокляті! Стріляти їх самих треба!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus