USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині підліток врятував двох людей з-під криги

18 Лютого 2016 12:44
Підліток на Волині витяг з-під криги свого однолітка й чоловіка, який кинувся його рятувати. Про це йдеться у сюжеті телеканалу ZIK.

Того дня восьмикласник Станіслав повертався від товариша. Напередодні були міцні морози, тому місцевий ставок покрився кригою. Хлопець захотів покататися, але вже за лічені секунди провалився під лід.

І хоч водойма невелика, однак її глибина – не менш як 3 метри. Дитячий крик почули у найближчих будинках.

Витягти 13-річного Станіслава з ополонки близько 10 хвилин намагався місцевий чоловік. Рятівник робив усе правильно, але 54-річний чоловік і сам провалився під лід. У воді були вже двоє, коли на допомогу прибіг сусідський підліток.

«Я намагався діяти по ситуації. Зрозумів, що доведеться витягати їх обох, бо тоді нікого не було поряд, щоб допомогти мені. Я почав хвилюватися вже після того, коли витяг їх з води. Тільки після того зрозумів, що сталося», – розповів юний рятувальник Володимир Калішук.

Майже десять років тому в такій же ситуації побував і місцевий професійний рятівник Богдан.

«Цей хлопець, який врятував двох людей, можна сказати, діяв як професійний рятівник. Він зумів дістати з крижаної води і дитину, і дорослого», – зазначив Богдан Федорук.

Удома про вчинок сина дізналися вже від сусідів. Сам Володимир скромний, тому і не зізнавався. Мама дуже хвилюється за сина, адже хлопець має значні проблеми зі здоров’ям.

Не зважаючи на значний стрес, хлопець тішиться першими відзнаками за свій вчинок. Проте героєм Володимир себе не вважає й переконаний, що так вчинив би кожен свідомий чоловік. Тим часом місцеві рятівники висуватимуть кандидатуру 15-річного Володимира на звання «Рятівник року 2016».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus