USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вперше у світі людині пересадили штучне серце

17 Червня 2011 11:42
Американські вчені вперше імплантували людині унікальне штучне серце, яке не б'ється, – до цього апарат тестували лише на тваринах.
«Піддослідним» пацієнтом став невиліковно хворий 55-річний мешканець Техасу Крейг Льюїс. З цим апаратом він прожив п'ять тижнів, але помер від ускладнень, не пов'язаних з операцією на серці. Про це інформує ТСН.
Особливість штучного серця в тому, що воно переганяє кров безперервно: таким чином, у людини немає серцебиття, у неї неможливо виміряти пульс.
Цікаво, що коли після операції Льюїс лежав у лікарні та розмовляв з дружиною, прилади показували, що він перебуває у стані коми – так вони реагували на відсутність пульсу.
Щоб забезпечити нормальний кровотік, звичайні апарати штучного серця мають скорочуватися більше мільйона разів на день, через що вони часто ламаються. Тому і виникла потреба створити принципово новий імплантат.
Новий пристрій фактично прокручує кров, а не проганяє її за рахунок скорочень. Подібна система також дозволяє впоратися з утворенням тромбів і кровотечею, даючи більше можливостей для пацієнтів з прогресуючою стадією серцевої недостатності.
Раніше у них було всього два виходи: штучне серце або запис у список очікування на трансплантацію органа.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Горохівець Показати IP 17 Червня 2011 14:09
Страшне перо не в гусака. Якщо серце ПЕРЕСАДИЛИ, то воно до цього вже у когось бул. Навщо пересаджувати штучне Б/У серце? Чому не поставити новйо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus