USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Всі мови світу походять з Африки, – вчені

15 Квітня 2011 10:48
Сучасні мови світу, яких налічується понад 6 тисяч, найімовірніше походять від однієї прамови, на якій заговорили африканські люди 50-70 тисяч років тому.

Як вважають новозеландські еволюціоністи, чиє дослідження публікує журнал Science, це стало ключовою інновацією у розвитку людини і дало старт творчості.

На думку вчених з новозеландського університету Окленда, близько 50 тисяч років тому (точний часовий період ще обговорюється) відбулася стрімка зміна в поведінці людини. Люди почали створювати наскальний живопис, вироби з кісток, інші артефакти.

Багато експертів вважають, що старт прогресу у творчості людини був покладений завдяки ключовій інновації того часу: появи мови, яка дозволяла висловлювати думки.

Встановлено, що африканські діалекти містять переважну більшість використовуваних у світових мовах звуків – 141 фонему.

Таким чином, згідно з дослідженням, мова спілкування виникла і розвинулася в Африці, звідки завдяки міграції поширилася на інші континенти, пише «ТСН».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus