USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Винайшли спосіб лікувати карієс без стоматологів

29 Червня 2010 17:22
Медики розробили унікальний спосіб лікування карієсу - щоб вилікувати хворий зуб, досить змастити його гелем чи наклеїти поряд спеціальну плівку.

Про це повідомляє ТСН.

Медики з французького національного інституту здоров'я і медичних досліджень розробили унікальний метод лікування зубів без використання бормашини. Тепер «дірки» в зубах можна буде залікувати за допомогою спеціальних інноваційних препаратів.
Вчені створили відновлюючий гель і плівку, які позбавлять пацієнтів болю і страху перед стоматологами. Гель не захищає від карієсу (тобто назавжди відмовитися від щоденного чищення зубів не вдасться), але, щоб вилікувати вже хворий зуб, досить ввести в «дірку» трохи нової суміші або ж наклеїти поблизу неї спеціальну плівку. Через місяць каріозна порожнина заросте сама собою.
Такий ефект досягається завдяки особливим пептидам - меланоцитстимулюючим гормонам, які автори розробки помістили в гель і на плівку. Клітини тканин зуба під їхнім впливом починають розмножуватися і самостійно заліковують пошкодження. Жодного оперативного втручання не потрібно, також не знадобиться чистити канали коренів (у разі пульпіту).
Щоправда, поки досліди проводили лише на мишах: «дірки» в зубах гризунів самостійно заростають через місяць після нанесення гелю і плівок. Можливо, на отримання аналогічних результатів у людей піде трохи більше часу. Але дослідники вже розмірковують над продовженням своїх експериментів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
perehozhiy Показати IP 29 Червня 2010 22:39
Wow! It's cool! I agree to be a guinea pig for this experiment :)
маруся Показати IP 2 Липня 2010 10:50
шкода що так запізно...вже всі зуби втратила...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus