USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найвідоміші винаходи, які придумали діти

17 Січня 2014 12:55
Водні лижі, хутряні навушники, фруктове морозиво на паличці та шрифт Брайля - всі ці предмети були винайдені дітьми.

Сьогодні, 17 січня, в усьому світі відзначається День дитячих винаходів. Символічно, що датою дня обрано день народження одного з видатних американців - державного діяча, дипломата, вченого, винахідника, журналіста Бенджамина Франкліна.

ЛАСТИ ДЛЯ ПЛАВАННЯ

Перший винахід Бенджамина Франкліна - пара ластів для плавання, які надягали на руки, - він придумав у 12 років. Надалі він продовжив наукові дослідження: Франклін ввів позначення електрично заряджених станів "+" і "-", навів доказ електричної природи блискавки, 1752 року запропонував проект громовідводу, вперше застосував електричну іскру для вибуху пороху, отримав патент на конструкцію крісла-гойдалки, 1784 року винайшов біфокальні окуляри тощо.



ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР АЛЯСКИ

Прапор Аляски - теж дитячий винахід. 13-річний Бені Бенсон 1926 року відправив свій ескіз на конкурс Державного прапора Аляски. Синій колір, що символізує небо і офіційну квітку штату - незабудку, зображення сузір'я Великої Ведмедиці та Полярної зірки привели хлопчика до перемоги.



«ПІДСТРИБУЮЧА УСТАНОВКА»

Ідея створення батута теж належить 16-річному підлітку. У 1930 році, спостерігаючи за змаганнями повітряних гімнастів, якийсь Джордж Ніссен звернув увагу на те, як гімнасти наприкінці виступу стрибають на страхувальну сітку. Задумавшись, він вирішив змайструвати «підстрибуючу установку», на якій можна було б підстрибувати і виконувати різні трюки в повітрі.



Можна перераховувати дитячі винаходи безконечно, згадуючи і рукавички без пальців, і паперовий пакет з квадратним дном, і калькулятор - усе це принесли в наше життя геніальні розуми юних винахідників.

В день дитячих винаходів проходять чисельні демонстрації нових винаходів, конкурси, нагородження. Завжди лунає сміх, жарти, музика, тому що винаходити - це природний стан всіх дітей.

За матеріалами http://www.ukrinform.ua/
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
читач Показати IP 17 Січня 2014 13:36
мало матеріалу... -
Анонім до читач Показати IP 12 Жовтня 2015 19:25
так
дитячий винахідник Показати IP 17 Січня 2014 14:19
дуже мало..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus