USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Сомельє з доби неоліту. Вчені розповіли, де вперше на Землі винайшли вино

21 Травня 2023 00:24
Археологи розкопали глиняні посудини, які використовували для виноробства. Вони датуються 8 000 роками і містили залишки винограду, датовані 6 000 роком до н. е. Це вказує на Грузію, яка стала батьківщиною вина в Європі.

Про це пише Mashed.

Зазначається, що східний регіон Кахетії є відомим виноробним районом. Так склалося завдяки сприятливим умовам. Зокрема, піднесеному рельєфу, вологим прибережним бризам та м’яким зимам.

Там протягом багатьох поколінь вирощується близько 500 сортів винограду.

Вчені вважають, що предки сучасних грузинів виготовляли вино шляхом вистоювання виноградного соку.

«Цікаво, що в Грузії можна скуштувати вина, виготовлені за тими самими традиційними технологіями, що й тисячі років тому. Під час розкопок на Південному Кавказі знайдено квевріси – великі глечики, які використовувалися у виноробстві, що передавалися з покоління в покоління грузинськими сім’ями, сільськими громадами та фермерами ще з часів неоліту. Після віджиму винограду сік наливали в квеврі для бродіння і зберігали в підземних ямах протягом всієї зими, іноді протягом кількох десятиліть», – зазначають археологи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus