USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Виставка унікальних видань – у Луцьку. ФОТО

24 Липня 2013 13:44
Стародруки 16-17 століть експонують у Державному архіві Волинської області у рамках виставки «З історії Християнства», яку відкрили 24 липня.

Виставка приурочена до святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Як повідомила у коментарі «Волинським новинам» начальник відділу інформації та використання документів НАФ Любов Коць, вперше на цій виставці презентували ксерокопії документів не лише з Державного архіву Волинської області.

Так, тут можна побачити ксерокопії документів, які висвітлюють історію християнства, з державних архівів Донецької, Полтавської областей, Центрального державного історичного архіву міста Києва та Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г.С.Пшеничного.





Виставку доповнюють друковані видання, зокрема старі видання 17-18 століть, а також нові книги, авторами яких є користувачі Державного архіву Волинської області, зокрема Петро Троневич, Володимир Рожко, Іраїда Майданець. «Стержнем» виставки є оригінали документів із фондів архіву, наприклад, Метрична книга 1600-1601 року видання, Клірова відомість за 1796 рік, рукописне Євангелія церкви села Костюхнівка Луцького повіту (рік видання не встановили).





Виставка, відкрита для всіх охочих, діятиме впродовж 20 днів.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus