USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За коментарі в інтернеті хочуть садити у тюрму

1 Грудня 2010 07:54
Популярні українські інтернет-ЗМІ стануть об‘єктом уваги з боку співробітників «Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії», які будуть проводити моніторинг коментарів з метою виявлення проявів ксенофобії.

Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії очолює народний депутат Олександр Фельдман, якого виключили з фракції БЮТ наприкінці вересня 2010 року, а вже на початку жовтня Фельдман створив вищезгаданий інститут і почав боротись за чистоту в інтернеті, - пише Watcher.

Фельдман заявив, що всі коментарі із закликами до міжнаціональної ворожнечі, де вказані ІР-адреси авторів, стануть предметами заяв до прокуратури, а там, де немає ІР-адрес – будуть звертатись до адміністрації сайтів з проханням надати такі дані для подання заяв.

Фельдман вважає, що для покарання розпалювачів міжнаціональної ворожнечі достатньо написати заяву до суду, де відповідачами вказати офіційних власників інтернет-видань. На думку Фельдмана, якщо суддя знайде в редакційних матеріалах ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі, то інформація буде направлена в прокуратуру, і порушать кримінальну справу.

За словами Фельдмана, якщо власники новинарних сайтів не бажають проводити більшу частину часу в судах, то у них є альтернатива: або стежити за коректністю коментарів і блокувати ксенофобські висловлювання, або покласти відповідальність на самих користувачів, запрограмувавши сторінку таким чином, щоб було видно ІР-адресу коментаторів.

Все це схоже на мавпування російського досвіду. Там теж під виглядом боротьби з проявами ксенофобії вже багато років борються з опозицією в інтернеті, зазначає видання. Проблема лише в тому, що сам Фельдман, схоже, не до кінця розуміє, як працює інтернет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Helge Показати IP 1 Грудня 2010 10:18
Забавные они - эти жидята...))) Как только начинает всплывать информация о разных "фельдманах" занимающихся воровством бюджетных денег, неуплатой налогов, коррупцией, отмывание денег - так сразу начинаются вопли о лохокосте и ксенофобии...))) Наверное так Фельдман решил защитить еще одного своего высокоинтеллектуального земляка с мордой классического дебила - Гепу Кернеса)))
Роман Показати IP 1 Грудня 2010 12:15
"...запрограмувавши сторінку таким чином, щоб було видно ІР-адресу коментаторів" - це як? Якшо я залишу коментар, то моя ІР-адреса на всю Україну засвітиться, чи як? А якшо в нас локальна мережа з одним зовнішнім ІР на 10 компів... Брєд...
Андрій Чернов Показати IP 1 Грудня 2010 12:46
«Если Иванова посадили за воровство, то он просто вор, а если Рабиновича — то это антисемитизм»
ББЮ Показати IP 1 Грудня 2010 13:26
Це смердюче жидво саме "винайшло" фашизм, возвеличуючи свою расу. Згодом цей фашизм став могильником тих, хто його винайшов. З того часу, навіть, якщо хтось пукне в сторону жида, то це рахується фашизмом, а той, хто пукнув, антисемітом. Жидів гнали звідусіль, починаючи з Іспанії і аж до Польщі, де вони закріпились і розплідились, а з третім поділом Польщі поширились глибше до славян. І ось уже понад 200 років маємо "чачку". Усе це погано скінчиться для нас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus