USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Унікальний музей: зазирнути у минуле та майбутнє можна у Луцьку.ФОТО

20 Липня 2013 10:00
Побачити винаходи людства від доісторичних часів до майбутнього відтепер матимуть змогу лучани у Музеї технічного прогресу, який відкрили 19 липня.

Створення музею ініціювали спортивно-оздоровчий комплекс «Адреналін Сіті» та Волинська філія Комп’ютерної Академії «ШАГ».

Єдиний музей такого типу в Україні зібрав понад 1500 експонатів, які показують розвиток технічного прогресу. Заклад розташований на території СОК «Адреналін Сіті». У музеї представили винаходи людства, починаючи від доісторичних знарядь до комп’ютерної техніки. Також тут можна побачити оригінальний хронограф з ілюстраціями та зразками найважливіших винаходів людства. Освітлення у музеї здійснюють за допомогою новітніх світлодіодних ламп, які працюють у енергозберігаючому режимі до 50 тисяч годин. Кошти, які отримуватимуть від продажу квитків, спрямовуватимуть у Фонд розвитку обдарованих дітей «Мегамозок».





Біля входу до музею відвідувачів зустрічає стенд із привітанням лауреата Нобелівської премії професора Джорджа Смута.



Перед урочистим перерізанням червоної стрічки відвідувачів привітали перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук, письменник та журналіст Іван Корсак, головний редактор тижневика «Віче-інформ» Василь Простопчук, директор музею В’ячеслав Сусалєв та мандрівник Володимир Коваль.

Іван Корсак зазначив, що іноді реальність буває фантастичнішою, ніж твори письменників-фантастів, - так, американські астронавти досягли Місяця швидше, ніж передбачав Жуль Верн. Він зізнався, що багато експонатів музею, які для сучасників є невідомими, пам’ятає зі свого життя.

Василь Простопчук подарував музею новий експонат - фотоапарат «Зоркий -11» із власної колекції.



Мандрівник Володимир Коваль, який на підводному човні перетнув три океани, подолавши майже 40 тисяч кілометрів, розповів, що у тогочасному підводному човні були зосереджені всі надбання прогресу.



Під час церемонії відкриття відвідувачам показали відеопривітання від представників команди Донецької філії Комп’ютерної Академії «ШАГ». Молоді науковці продемонстрували свій винахід, який стане у нагоді людям із вадами слуху - рукавиці, які здатні озвучувати мову жестів.



Подяку від працівників музею отримав колекціонер Борис Ревенко, який активно долучився до створення експозиції фото- та кінотехніки.



Після того, як Святослав Кравчук та Іван Корсак разом із директором музею урочисто перерізали червону стрічку, відвідувачів запросили на першу екскурсію.





Розпочинається експозиція з доісторичних та старовинних знарядь праці.





Поряд можна побачити колекцію годинників.





Велика колекція радіотехніки показує, як видозмінювалися та зменшувалися пристрої для відтворення звуку впродовж десятиліть. Відвідувачі почули звук справжнього лампового радіоприймача.







Колекція грамофонів, електрофонів та магнітофонів продовжує експозицію.









У центрі експозиції розташований стенд, присвячений видатним українським винахідникам.





Поблизу стенду демонструють виставку засобів зв’язку - від дискових телефонів до сучасних мобільних.







Далі на гостей музею чекає колекція фото- та кінотехніки.









Завершує експозицію колекція комп’ютерної техніки, яка наочно демонструє розвиток інформаційних технологій.



«Родзинкою» музею є хронограф, у якому розмістили важливі винаходи цивілізації від найдавніших часів до майбутнього.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
... Показати IP 20 Липня 2013 13:44
скільки вхід коштує?
miassol до ... Показати IP 20 Липня 2013 13:55
10 - дорослі, 5 - діти
дідо Показати IP 20 Липня 2013 15:40
Англійською написали назву з помилкою.Безграмотні прогрессмени.
грамотному дідо до дідо Показати IP 20 Липня 2013 16:24
А ну напиши правильно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus