USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жінка, яка відкриває частини оголеного тіла, уподібнюється блудниці, – митрополит Ніфонт

31 Січня 2011 14:39
Представник російської православної церкви протоієрей Всеволод Чаплін засудив манеру розкуто вдягатися російських жінок і чоловіків та запропонував ввести своєрідний «громадський дрес-код».
Зокрема, він зазначив, що якщо жінка носить міні-спідницю – вона сама буде винною в можливому її зґвалтуванні.
Крім цього, за словами священнослужителя, яскраво одягнута та нафарбована жінка, яка знайомиться на вулиці, в метро чи барі, не знайде собі в супутники життя мужчину, який має хоча б «зародки розуму і поваги».
Як вважає митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, «церква завжди вчила, щоб люди провадили своє життя благочестиво та ціломудренно не тільки у Божому храмі, а й на вулиці, на роботі чи інших громадських місцях».
«Людина має бути скрізь Людиною – образом і подобою Божою... Скромність завжди прикрашає людину», - сказав священнослужитель.
Митрополит зазначив, що «жінка, яка одягається надто вільно, відкриваючи частини оголеного тіла, уподібнюється легковажній блудниці. Вона стає спокусою для людських очей, а це є великим гріхом».
«Що стосується короткої спідниці як причини зґвалтування, то про це можна запитати криміналістів, які дуже знайомі з подібними ситуаціями і можуть підтвердити цей факт. Той, хто дивиться на жінку з жадобою, – блудить думками. Жінка своїм вільним одягом робить шкоду не тільки собі, а й іншим. А це і є пропаганда розпусти у суспільстві», - додав священнослужитель.
Владика Ніфонт зауважив, що дівчат змалечку повинні батьки виховувати з думкою про їх основне призначення – бути матір’ю. Проте це не означає, що жінки мусять носити безформні сарафани, а лише не викликати одягом «надмірної уваги оточуючих і блудної похоті».
Священнослужитель коментує, що церква має певні правила для зовнішнього вигляду, проте насильно вони не нав’язуються.
«Насильно заганяти в певні рамки – ніякого результату не дасть. Вважаю, що такі правила давно уже є, і кожен, хто поважає себе, дотримується цих правил: це християнське благочестя та наші національні традиції», – вважає архієпископ.
«Інколи можна почути, що одяг не спасає, головне – щоб Бог був у душі. Так, але хто по-справжньому любить Бога, той ніколи не дозволить посоромити своє тіло – як образ Божий», – продовжує Ніфонт.
«Я не думаю, що це (запровадження дрес-коду, – «ВН») буде легко зробити, тому що нинішній світ живе більш пропагандою розпусти і розрухи всього церковного, релігійного, морального, державного і загальнолюдського, ніж проповіддю єдності та братерської любові, миру і злагоди серед народу», – додав митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Анжелочка з ГПЗ Показати IP 31 Січня 2011 14:46
А помоєму це повний брєд - називати жінку, яка "посміла" показати свої довгі ноги чи красиве декольте - шлюхою. Це придумали священики, у яких некрасиві жінки )))
Свєтік з ДПЗ Показати IP 31 Січня 2011 15:03
Усе залежить від того, яку частину тіла дівчина показує. Якщо трохи грудей і вони красиві, то це збуджує чоловіка і він прагне пізнати жінку глибше. Якщо ж коротка спідниця при сидінні в низькому кріслі не приховує великих статевих губ і половини попи, то таку хочеться трахнути прямо на асфальті. А сучасні священники... Нема що про них сказати. Я бачив, як два семінаристи -полішуки чіплялись до продавщині чоловічих сорочок на "Завокзальному" ринку. Навіть пропонували "перепихнутись". Всі живі люди і болт в усіх стоїть, як малосольний огірок. Нічого дивного.
filadelfos до Свєтік з ДПЗ Показати IP 31 Січня 2011 15:26
вот это Светик)) Молодец!)))
Стрийко Показати IP 31 Січня 2011 15:18
Правильно! А ще краще - їх спалювати на вогнищі! І тоді усім буде благодать!
Tarantino Показати IP 31 Січня 2011 15:23
Одна моя знайома вирішила наїхати на священика, мол шо це за дискримінація! Чоловікам можна в церкву в штанях, а жінкам - ні! Священик їй каже: якщо ви прийдете в штанях в церкву, то я як нормальний чоловік думатиму не про Бога а про те місце, яке у вас, коли ви у штанях, дуже красиво виглядає... Ви уявляєте, яка тоді у мене молитва буде??? Вона заткнулася і більше не вирубувалася )))))
filadelfos до Tarantino Показати IP 31 Січня 2011 15:34
надо приходить в женских штанах))))а не в мужских))и надевать нечто длинное сверху, тогда и удобно и никаких опреджеленных мыслей ни у кого не возникнет.
Ганна до Tarantino Показати IP 6 Січня 2023 20:31
по-вашому в спідниці те місце виглядає неакрачиво? ахаха такі попи з середньовіччя вискочили, от-от почнуть жінок палити на вогнищі.
filadelfos Показати IP 31 Січня 2011 15:32
а вообще)) чего это девочку с малых лет надо учить, что смысл ее жизни в материнстве? протестую)) Смысл жизни - в самой жизни,неважно мужчина ты или женщина. Но благодаря Свободе, можно самому выбрать себе назначение в жизни.. не надо программировать с детства..
Антоніна до filadelfos Показати IP 31 Січня 2011 16:33
Це тварини так живуть, дєвушка. Хочу - трахаюся. Хочу жеру. Хочу - сру де хочу. СВАБОДА!!!! А люди - істоти духовні. Вищі. за подобою Божою створені.
filadelfos до Антоніна Показати IP 31 Січня 2011 17:19
какое, однако, извращенное (простите) у Вас понятие свободы. Откуда столько негатива?
Антоніна до filadelfos Показати IP 31 Січня 2011 17:27
Чого ж негатива? Як на мене трахатися коли і з ким хотіти - дуже навіть позитивно. Вільні люди так і роблять. Інколи в таких випадках ще люблять казати "отбросить ложный стыд". А насправді ця ваша "свобода" - це вседозволеність і анархія. Бо нема рамок. Нема авторитетів. Нема меж.
filadelfos до Антоніна Показати IP 31 Січня 2011 17:48
Антонина, мы с Вами говорим на разных языках. Говоря о свободе выбора своего назначения в жизни, я не имела выбор с кем сколько и когда "трахаться")) У нас с Вами разное понятие свободы выбора своего назначения в жизни. вот)
Свєтік з ДПЗ Показати IP 31 Січня 2011 16:25
Існує думка (швидше усього, вона, як на мене, суб’єктивна), що добре бути жінкою-француженкою. Зразу при її появі на грішну землю світова громадська думка ніби видає їй сертифікат, який гідний до оплати в будь-якій точці світу: блиск, тонкі риси, чарівність, екзальтований надлом і емансіпе… Вона може бути прищавою, дурненькою, худою, з плоскими стегнами і довгоносою, але варто їй назвати свою батьківщину Францією, як всі ці вади перетворюються в достоїнства. Якщо слов'яни, придумали кохання,то французи – шарм. Але шарм не збуджує слов'янських чоловіків. Журналістська доля і цікавість закидала в Францію, але і мене, і моїх колег не хвилювала ніби ненавмисне скуйовджена зачіска француженки... Красивіших в світі жінок, ніж українки і росіянки, немає. Що може бути кращим в жінки, ніж серйозна зачіска на проділ в шатенки чи брюнетки, зібране волосся в вузол чи заплетене в косу, погляд з поволокою, почуття жіночої вини по Біблії?.. Тому й вони вільно «конвертуються» в усі країни світу, а француз, до речі, при спогляданні такої жінки сходить з розуму і геть тікає від своїх з екзальтованим надломом француженок. Щодо того, як одягатися, то, щоб не бути голослівним, ось вам пасаж з «Мертвих душ» Гоголя про жінок на балу в «городе NN»: «Все у них было придумано и предусмотрено с необыкновенной осмотрительностью, шея, плечи были открыты именно настолько, насколько нужно и никак не дальше, каждая обнажила свои владения до тех пор, пока чувствовала, по собственному убеждению, что они способны погубить человека, остальное было припрятано с необыкновенным вкусом…». Читайте класику… Тоді «Шерше ля фам» («любіть жінку і ніяк не інакше», а по-фр. «шукайте жінку»)плавно перенесете на наших жінок – найкрасивіших в світі.
1245 Показати IP 31 Січня 2011 16:33
треба показувати красу духовну, а не зовні розфарбуватись, як мавпа і обліпитись в легінцах і ходити як статуя і всім дупу показувати. Гидота. Красу дівчини повинен бачити лише її чоловік.Красива дівчина і без " такого одягу " гарна. А якщо хочеш виділитись - то треба мізги мати, бо молодість і краса пройде, а дурною як була так і залишишся.
Лєна Показати IP 31 Січня 2011 16:44
А як на рахунок страшних борід наших священослужителів, чи не є це уподобою звіру, що за святим письмом тоже гріх.
filadelfos до Лєна Показати IP 31 Січня 2011 17:22
да, иногда с этим перегибают палку)))
михаил Показати IP 31 Січня 2011 17:04
Зокрема, він зазначив, що якщо жінка носить міні-спідницю – вона сама буде винною в можливому її зґвалтуванні. такого бреда в жизни я не слышал своей:)))рассуждения маниакального человека:))
Данило Показати IP 31 Січня 2011 18:35
Владыка говорит все правильно. Сейчас наш город разбит на два лагеря крашеных барб. Одни барбы белые, другие барбы черные. Кто из них тупее в ихней войне? Места обитания - это ихние же целые дворцы: там-тамы, юванты разные, там на фоне банок с горошком и другой сранью они гуляют как в садах Семирамиды. Они всегда целеустремленно спешат, как бы за разделом свалившегося на них умопомрачительного наследства,им причитаемого.Они уже заводятся и в церкви,лепят из себя заоблачных молитвениц. Раньше во дворе их называли курицы(у этих было мало умишки) потом ракушки(там ум ели просвечивался). Теперь - барбы(пластмассовые дуры)Владыка говорит все верно...
Ганна до Данило Показати IP 6 Січня 2023 20:28
тобто вас не смущає те, що він нормалізує згвалтування і говоритть, що в цьому винна жертва, а хто знайомиться на вулиці - тупий) ну тоді краще і не розуміти цього і продовжувати бути обмеженим, ніж не дай бог ви потрапите самі в таку ситуацію, і зрозумієте. Отупіння мас, кремлівські уроди в рясах не мають нічого чпільного зі справжніми священниками. а ви їх слухаєте. краще почитайте Біблію і послухайте бога в собі
M Показати IP 31 Січня 2011 19:59
Хитро священники ставлять питання - накидаються одразу на жінок і роблять їх винними. За своєю природою жінка - це прекрасна, гарна половинка для чоловіка. Чоловік, відповідно, доповнює жінку в інших сферах. Разом вони одне ціле (духовна істота). Не можна заборонити жінці виконувати одну із своїх функцій - бути гарною половинкою для чоловіка. Священники не бачать колоди в свому оці, вони говорять про скалку в жінках. Говорять про якесь смирення. Якщо вони ходять в Бозі і керуються Духом Святим, тоді їхній дух має першочергово контролювати їх грішне тіло. Тоді ніяка спокуса не страшна і гріх людина зробить тільки тоді, якщо сама того захоче. Відповідно, тоді вона втрачає зв'язок з Богом і підпадає під прокляття і спокуси. Ось цьому треба спочатку навчитись священникам, тоді вони зможуть вчити інших людей і не звинувачувати у всьому жінок. Доречі, можна цілком обгрунтовано причепитись до того, чому вони одягаються як старозавітні фарисеї, коли в Біблії сказано, що довге волосся це приниження для чоловіка. Або, коли забороняють ходити в храм в шапці, коли вони самі їх носять. Наречена Христова (церква) не повинна заморочуватись старими вигадками і релігійними традиціями. Вона має бути гарною, прекрасною, непорочною. Церква повинна бути світильником для світу, а не замороченим вигадками і забобонами відстійником і бізнес-структурою.
sapho Показати IP 31 Січня 2011 21:35
Є таке поняття, як віктимна поведінка, коли особа сама провукує злочинця на скоєння злочину. Визнаю, якщо дівчина на відпочинку, на пляжі в короткій спідниці - це прийнятно. Але ж якщо вона вночі сама по вулицях ходить чи наодинці по таксі роз'їжджає, то невідомо, чи справді вона не спровокує якогось чоловіка чи групу п'яних пацанів на згвалтування. Просто всьому треба міру знати і розуміти що саме і куди одягати. Крім того, давно існує таке поняття, як дрескод. Тому і до церкви одягатися пристойно треба, а не як до нічного клубу. Владика в цьому аспекті правий. І шановний "М", ви спочатку розберіться в церковних обрядах та формі одягу священиків, а тоді вже прирікайтесь.
109 Показати IP 31 Січня 2011 22:40
Просто є навалом жінок,які вибираються по 2 години, аби вийти в люди, а для чоловіка вдома піде і халат махровий на замочку з обвісшими кишенями, безформенний і огидний у будь-якому кольорі і фасоні. Зачіска все в дулю на затилку. Оце по-словянськи. А на люди, вибиратись і гордитись: яка ж я гарна, чи не так любий????
Свєточка-конхвєточка Показати IP 1 Лютого 2011 09:51
Вкотре російські попи вносять смуту в українське суспільство. Як на мене, роль жінки в релігії якась дивна: сиди, мовчи, корися, годи мужу своєму і роди дітей. Правда, нинішня релігія не йде в ногу із сучасністю, тому й більшає сектантів, котрі тим чи іншим способом заманюють молодь. Але й там жінка - на другому плані й, звісно, затуркана. Але не це мене обурило. Чому шановні священнослужителі мовчать про себе? Чому ніколи не говорять про власні прорахунки? Що, корпоративна етика? Мій сусід (вже старий дядько) - священик. Правда, він на 8-му десятку узяв 3-й!!!! офіційний шлюб. При цьому його не покарали за два розлучення, далі проводить служби. Певно, жінки винні, раз міняв, як рукавички. Ще одне. Якось довелося податися в одне село. Якраз Василя всі святкували. Я із головою - до церкви, аби з батюшкою побалакати. Люди з церкви якраз вийшли, священик за ними. Нас із головою уздрів і давай вітати, мовляв, ходіть до церкви там усе розповім. Я шарфа витягла, голову закрутила, бо ж - до церкви. Голова сільський шапку зняв, у руках мне. А піп раз і пляшку вина на стіл. Шукав-шукав пластикові склянки. Нема. То дві чаші для причастя приніс. Я оторопіла. Ледь вимовила, що не п"ю взагалі. Із головою піп по дві хильнули прямо в церкві, червоні стали, як бурячки. Звісно, розказали, що мені треба було, але шок у мене від тієї зустрічі й досі. Тож чи варто зважати на слова про довжину спідниці, розмір декольте та кольори вбрання? Тим паче, що є жінки із шаленим шармом. На них мішка одягни, все одно гарними будуть. Раніше таких спалювали на вогнищі, тепер називають негарним словом, бо комусь не дісталася, а комусь поперек горла стала... А служителям церкви, якщо хтось і вирядився до церкви в лосини чи в критичне міні, не думками й слиною давитися треба, а у Всевишнього прохати для такої особи розуму. Церква повинна надавати людини психологічну допомогу, підтримувати в непростих житейських ситуаціях, а не, даруйте, "чмирити" постійно. Мол, "вош дрожащая" ти.
109 до Свєточка-конхвєточка Показати IP 1 Лютого 2011 10:29
Така вже в них робота!
smarty Показати IP 1 Лютого 2011 10:08
Бути гарною для чоловіка одного чи для всіх оточуючих? А бути гарною і при цьому одягнутою пристойно вже неможливо? Бути гарною означає обов’язково повиставляти напоказ всім свої тіпа "принади"? Хоча із закидом "М" до священиків з приводу їх одягу і волосся можна повінстю погодитись.
M Показати IP 4 Лютого 2011 11:36
До sapho. Дрескоди, церковні обряди і форми одягу священників - це вигадки людей. Про них ніде в Біблії не сказано. Не треба робити собі ідола і служити йому. Треба вірити Єдиному Живому Богу.
Серж Показати IP 28 Червня 2011 12:20
Причому тут священики! Будь який нормальний мужчина зразу бачить при знайомстві як будуть розвиватися відносини по одягу: нормально одіті - взагальному спокійні,розумні,... , "красиво одіті - голі" - знайомляться також "потрахатися сьогодні вечером, показати знайомим яку тьолу сняв" на серйозні відносини мало хто розраховує Задайте питання собі жінки на що Ви розраховуєте виходяи в місто оголеною (міні юбки...)для кого?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus