USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Знайшли «оновлений» вірус свинячого грипу

10 Листопада 2010 08:18
У США у двох людей знайшли вірус H3N2 – мутацію так званого «свинячого грипу»

Російські медики отримали дані про появу у світі нового вірусу грипу. Про це заявив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко, - пише газета «Сегодня» .

Онищенко зазначив: "Ми отримали повідомлення - насторожує інформація з системи оповіщення Всесвітньої організації охорони здоров'я - про те, що в США у двох людей виділено вірус H3N2. Це мутація грипу свинячого походження".

При цьому він уточнив, що новий грип є потрійним реассортантом - він складається одразу з трьох вірусів, які раніше вже циркулювали. "Він складається з трьох" шматочків "колишніх вірусів, але він інший за генетичною структурою. Ми цю інформацію вивчаємо", - зазначив глава Росспоживнагляду.

Раніше медики заявляли, що "свинячий грип", спалах якого в Північній півкулі був відзначений минулого осінньо-зимового періоду, не зазнав небезпечної мутації.

За словами Онищенко, перший випадок нового грипу зафіксовано у 7-місячної дитини в США в штаті Іллінойс, другий - у 46-річного чоловіка в штаті Пенсільванія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
оксана Показати IP 10 Листопада 2010 08:47
да...багато не треба ще 2-3 віруса заразити воду ось вам і кінець світа.
Читач Показати IP 10 Листопада 2010 08:56
Не бійтеся. Юля Тимошенко приїде і "вилікує". Вона ж минулої зими усіх "лікувала", за що й вкрала пару сотень мільйонів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus