USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Знайшли православну ікону із зображенням Сталіна

22 Жовтня 2010 09:08
Московські журналісти виявили в одній зі столичних церков ікону із зображенням Йосипа Сталіна.

У храмі Святого Миколая, приблизно за 10 метрів від входу висить велика ікона святої Матрони Московської, а поруч - зображення ключових моментів життя чудотворниці. На одному з таких зображень Матрона Московська зображена в компанії Йосипа Сталіна, - пише Кореспондент.

Про походження ікони нічого не відомо, однак благочинний храмів Центрального округу отець Володимир припустив у бесіді з Московським Комсомольцем, що храм Святого Миколи отримав ікону в дар. «Мабуть, хтось намалював Сталіна, ґрунтуючись на чутки, не знаючи справжнього стану речей», - вважає він.

Згідно з легендою Йосип Сталін відвідав Матрону Московську в 1941 році, під час війни. Саме цей момент і відображений на іконі, що висить у церкві Святого Миколая. РПЦ, а також більшість віруючих і священнослужителів факт знайомства Сталіна з Матроною категорично заперечують, вважаючи це домислами і мракобіссям.

Нагадаємо, що ЗМІ не вперше дізнаються про спробу «канонізувати» Йосипа Сталіна. У 2008 році настоятель храму на честь святої княгині Ольги в місті Стрільна Ленінградської області виставив для поклоніння «ікону», на якій в повний зріст зображений Сталін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
M Показати IP 26 Жовтня 2010 19:26
Та ті рускі завжди поклонялись Лєніну і Сталіну, а зараз Путіну і Мішці. Ось ми бачимо це ще й в політизованому кацапському патріархаті. Бачимо, що вони моляться на нього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus