USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

З'явилося найдетальніше фото зворотного боку Місяця

23 Березня 2011 15:42
Зонд LRO американського космічного агентства NASA зробив безліч знімків зворотного боку Місяця, серед яких найдетальніша на сьогоднішній день фотографія земного супутника.

Як пише Кореспондент , фото опубліковане на порталі Space.com

Дозвіл нового зображення не є максимально можливим - деякі ділянки місячної поверхні були раніше сфотографовані більш детально. Проте до цього часу у вчених не було настільки детального знімка зворотного боку Місяця цілком. Окремі фотографії були зроблені камерою зонду LRO Wide Angle Camera.

Через дії припливних сил Землі на Місяць обертання земного супутника загальмоване, і період обертання Місяця навколо своєї осі дорівнює періоду її обертання навколо Землі. Відповідно, спостерігачі на планеті завжди бачать тільки одну сторону супутника.

Зворотний бік Місяця було вперше сфотографовано в 1959 році радянською автоматичною міжпланетною станцією Луна-3, а побачити його на власні очі змогли члени екіпажу космічного корабля Аполлон-8, який здійснив обліт супутника. Пізніше в ході спостережень відвернутої від Землі частини Місяця за допомогою орбітальних зондів було з'ясовано, що її ландшафт дуже помітно відрізняється від ландшафту тієї сторони, яка дивиться на нашу планету. Зокрема, на зворотному боці практично немає так званих місячних морів - великих областей, залитих базальтовою лавою, викинутої при вулканічній активності у минулому.

Нагадаємо, раніше астрономам вдалося зробити фото величезного зоряного кола, оточеного безліччю чорних дір. Зображений об'єкт відомий під назвою Arp 147 - він розташований у сузір'ї Кита і віддалений від Землі на 430 мільйонів світлових років. Об'єкт являє собою підсумок зіткнення двох галактик - спіральної та еліптичної.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
///// Показати IP 24 Березня 2011 08:36
"Дозвіл нового зображення не є максимально можливим - деякі ділянки..." і так далі. Люди, перекладаєте з російської, так нормально перекладайте :) Сміх та й годі :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus