USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як волиняни святкують Різдвяні свята на передовій

6 Січня 2016 19:00
Замість святкових феєрверків ці хлопці «насолоджуються» вибухами та обстрілами, замість по-новорічному увібраної оселі з каміном чи теплою грубкою - вони туляться у тісних землянках, бліндажах чи напівзруйнованих приміщеннях, а замість святкового столу вони милуються дарунками, які вряди-годи привозять волонтери. Так, мова – про українських захисників, яким довелося зустрічати Різдво на лінії вогню.

Попри неспокій, періодичне ведення бойових дій та часті «сюрпризи» з ворожого боку, бійці усміхаються і не здаються.
Зокрема, воїни із 72 ОМБР, до складу якої входить багато військових із Волині, підготувалися до свят відповідально, зі знанням справи.
«Ніщо людське нам не чуже», - кажуть хлопці й продовжують прикрашати власні укриття гілками із хвої, ялинковими прикрасами та досить креативними «повітряними кульками».
«А що ж робити, якщо інших кульок на фронті немає?» - віджартовуються вояки.

До слова, імпровізоване бомбосховище хлопці обладнали під таку собі святкову залу. Тут є стіл, вкритий білою скатертиною, і справжня новорічна ялинка.
Святкові страви готували з огляду на те, що було у «загашнику». Однак не обійшлось і без традиційної «шуби», салату «Олів’є» і навіть шашликів. Провізію до столу або привезли волонтери, або передали із дому.
«Бо та кілька, яку нам видали, не надто смачна. Чесно кажучи, її неможливо їсти взагалі», - підморгує військовий кухар.
Є у хлопців і музичний інструмент – баян. Щоправда на запитання, чи вміє хтось із них на ньому грати, віджартовуються: «У ході справи навчимося».
Все ж, зауважимо, що відсвяткувати зимові свята надто гучно бійцям не вдасться, оскільки місце їх дислокації знаходиться у так званій «сірій зоні», а за 3 кілометри від позиції українських військових знаходяться «точки розміщення» сепаратистів.

Не залишились без новорічно-різдвяних подарунків і бійці 14 ОМБ. Так, для них волонтери із Волині, окрім їжі та теплих речей, привезли ялинку, мандарини та багато солодощів.

Власне, ось цю волонтерську ялинку військові прикрасили на власний лад і поділились фото.
Нагадаємо, із подарунками для бійців на передову 27 грудня вирушили луцькі волонтери. Протягом двох тижнів у рамках акції «Подаруй бійцеві свято» вони збирали продукти, солодощі, подарунки, ялинки, теплий одяг та інші потрібні для воїнів речі. І, хоч дорогою на передову не обійшлось без неприємних сюрпризів, волинські «Миколайчики» та «Снігуронька» встигли доставити подарунки для бійців у переддень Нового року, 30 грудня.
Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus