USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Яким був айдарівець «Сороковий»

17 Серпня 2014 21:00
Герой, який сміливо загинув у бою, врятував побратимів та вічно бився за справедливість. Самооборона Майдану Волині та батальйон "АЙДАР" перенесли болючу втрату Ігоря "Сорокового" Філіпчука. Про це повідомили у прес-службі Самооборони Майдану Волині.

Айдарівець “Кутузов” згадує, посміхається, але в очах відчувається біль від втрати. Ігор Філіпчук запам’ятався бійцям-побрітимам як безстрашний та життєрадісний хлопець. «Бігає на передку без броніка, керує всім». В житті він був дуже пробивний – все знав, все вирішував, всім допомагав. Він був тим, на кого зажди можна було покластись.

- Але те, що нічого не боявся – це таки правда. Він у нас був РПГ-шником. Вистрілити з РПГ – це не просто, бо ж треба повністю вийти чи вилізти з укриття, прицілитись і бахнути. А по РПГ-шниках стріляють в першу чергу всі. Тому він зажди був головною мішенню для ворога. – каже Кутузов. Не стримує свого захоплення, розповідаючи про побратима.

- Я познайомився із “Сороковим” близько 5-ти років тому. Там, де ми разом працювали, його називали «Чудний» за його дивний та позитивний характер. Веселий та дуже добрий, мало у чому міг комусь відмовити, але при цьому мав загострене відчуття справедливості, а тому міг відповісти і силою. Ти до нього з добром, він тобі втричі його повертає, – згадує бійця айдарівець з Луцька Сергій.

Денис досі не може повірити у те, що сталось. Пам’ятає, як часто вони з ним дискутували та сперечались на якісь побутові теми. Зараз все видається таким дрібним та неважливим.

- Як тепер без нього?

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, щоце був один із найкращих воїнів «Айдару», який знищив у бою ворожий танк.

Очевидець останніх секунд життя “Сорокового” Роман каже, що своїм вчинком Ігор врятував багатьох бійців-побратимів, яким, крім його ж РПГ, більше не було чим протидіяти ворожому танкові.

Сороковий загинув у бою. Він тричі виходив із укриття, щоб вистрілити із РПГ. На третій раз вже пошкоджений танк вистрілив у відповідь… Ігор зробив неможливе: він захистив побратимів, захистив позиції і захистив честь українського добровольця.

Герої не вмирають!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Волга Показати IP 17 Серпня 2014 21:10
Мы вернемся в Донецк, Упадем на колени Перед теми, кто выжил, Перед теми, кто ждал. Мы увидим, что волосы все побелели У родных, кто под взрывами Господа звал. Зачерпнем горсть земли, Нам знакомой до боли, И почувствуем запах жестокой войны. Сколько праха сожженного в ней, сколько крови впитала она с той далекой весны. Мы вернемся домой, мы найдем в себе силы, Спрятав слезы, мой город, тебя возродить. Мы вдохнем в тебя жизнь, обещаю, мой милый, Мы вернемся к тебе, чтобы жить и любить.
Степан Бандера Показати IP 17 Серпня 2014 21:34
він не був із 40-го. Жив з батьками в районі спиртзаводу. Що ви пишете? Світла пам*ять герою
111 Показати IP 17 Серпня 2014 21:48
Йа плакаль...
Душман до 111 Показати IP 17 Серпня 2014 22:24
коментар було видалено
000 Показати IP 17 Серпня 2014 22:04
"Сороковий загинув у бою. Він тричі виходив із укриття, щоб вистрілити із РПГ. На третій раз вже пошкоджений танк вистрілив у відповідь… Ігор зробив неможливе: він захистив побратимів, захистив позиції і захистив честь українського добровольця." - вчера писалось, что айдаровец подбил танк, а его убили из второго танка. Это не об сороковом писалось?
31 Показати IP 17 Серпня 2014 23:28
Знав Ігора особисто , був класним хлопцем . Щирі співчуття близьким і рідним .
А К до 31 Показати IP 18 Серпня 2014 09:06
Знала Ігоря особисто не один рік. Це людина-суцільний позитив, він ніколи не жалівся не життя, в нього завжди було все добре, і завжди посмішка на обличчі. Знаю його давно-це була людина з великим серцем, добрий порядний хлопець..............Шкода, дуже шкода, в голові не вкладається......Найщиріші слова співчуття його батькам, сестрі і брату, найважче його мамі, тримайтеся, нехай земля йому буде пухом.......
1234 Показати IP 18 Серпня 2014 09:35
Знав цього хлопця. Його властивістю було з першої фрази, навіть з привітання і посмішки зробити прихильною до себе будь-яку людину. Дійсно, мав дар відмінного переговорника. Не дивно, що все організовував на передовій. Він залишиться в кожному хто його знав! Глибокі співчуття батькам загиблого. Героєві слава!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus