USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

€ 250 за «послугу»: на Волині за хабарі робили закордонні паспорти

15 Листопада 2017 20:47
Посадовців міграційної служби спіймали на отриманні хабарів. За гроші вони оформляли довідки про проживання у 30-кілометровій прикордонній зоні, а також оформляли закордонні паспорти на підставі недостовірних документів. Лише посередник в цій схемі отримував від 250 до 300 євро.

Про це інформує прес-служба УСБУ у Волинській області

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві завідувача одного з районних секторів та головного спеціаліста міського підрозділу міграційної служби у Волинській області.

Правоохоронці встановили, що посадовці за посередництва керівника однієї з туристичних агенцій організували схему отримання хабарів за оформлення документів для виїзду за кордон.

Співробітники СБ України спільно з прокуратурою задокументували отримання неправомірної вигоди посадовцями через посередника за сприяння в оформленні місцевій мешканці довідки про проживання у 30-кілометровій прикордонній зоні, яка не мала на те законних підстав.

Також оперативники спецслужби зафіксували факт отримання зловмисниками хабара за сприяння в оформленні закордонного паспорта на підставі недостовірних документів. Встановлено, що лише гонорар посередника за свої «послуги» становив 250-300 євро з оборудки.

Під час обшуків за місцем проживання та роботи фігурантів справи правоохоронці вилучили гроші, недійсні печатки і штампи, які використовувались при оформленні фіктивних документів.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, 14 листопада правоохоронцями викрито та припинено незаконну діяльність підприємця та службових осіб двох територіальних підрозділів Державної міграційної служби в області, які спільно налагодили систему поборів з громадян за сприяння в оформленні паспортів для виїзду за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ Показати IP 15 Листопада 2017 21:31
Я в шоці! Совість в людей є?
Petro Показати IP 16 Листопада 2017 09:16
Що за турагенство ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus