USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

5 переваг відпочинку на Шацьких озерах

17 Травня 2016 10:17
Шацькі озера називають перлиною Волині. Від перебування в таких дивовижних місцях можуть залишитися тільки найпозитивніші спогади. Оточені соснами і свіжим повітрям, кришталево чисті блакитні води зачаровують з першого погляду. Ми розповімо про п'ять основних переваг, які вам подарує відпочинок на Шацьких озерах, - йдеться на Hotels24.ua.

Шацькі озера - унікальний куточок України. Це - одна з найбільших озерних груп в Європі. У їхньому складі знаходяться 24 прекрасних озера, найбільшим з яких є Світязь (це також найбільше озеро нашої країни).

Переваги відпочинку на Шацьких озерах

1. Чистота

За кришталеву чистоту і екологічність Шацькі озера отримали ім'я "Блакитні очі Волині". Купатися в них одне задоволення. Відпочинок на Шацьких озерах у порівнянні з відпочинком на морі має низку переваг: виняткова чистота і прозорість води, наявність ароматних хвойних лісів навколо, розташування на території, де немає забруднюючих виробництв і пилу. Тут відпочивати можна всією сім'єю. Фахівці рекомендують обов'язково брати в такі місця дітей, щоб наповнити організм вашого чада здоров'ям і бадьорістю.

2. Оздоровлення

Відпочинок на Шацьких озерах - це також ефективне оздоровлення тіла і душі. Щорічно сюди приїжджають тисячі туристів, які бажають гармонізувати свій душевний стан і зміцнити здоров'я. "Блакитні озера" славляться своїми потужними цілющими і оздоровчими властивостями. Вода в них має невелику мінералізацію - гідрокарбонатно-натрієва. Кажуть навіть, що вона підходити для пиття. В озерах Світязь, Пісочне та Світязьске виявлені гліцерин і срібло, що сприяє швидкому загоєнню ран і доданню шкірі ніжності, пружності та еластичності.

3. Активний відпочинок

Активний відпочинок на Шацьких озерах - це, перш за все, рибалка. У водоймах можна зустріти таку рибу, як щука, лящ, вугор, окунь, судак і великий сом. Після захоплюючого лову посмажити рибку ви зможете самі на обладнаній кухні в одному з готелів Шацька. Для тих, хто не захоплюється риболовлею, рибка є у вільному продажу за доступними цінами. Активно провести час тут можна також, катаючись на човні, конях та катамаранах.

4. Дари природи

Шацькі озера оточені чудовими лісами. Прогулянки їхніми мальовничим стежках можуть порадувати вас найнесподіванішими сюрпризами. Тут ростуть такі смачні ягоди, як журавлина, чорниця і ожина. Крім того, в дощову погоду в лісах багато грибів. При цьому всі дари природи тут чисті і корисні. За їхню екологічність можна не хвилюватися. Під час прогулянок надасться шикарна можливість познайомитися з представниками місцевої фауни - борсуками, зайцями, білками, лисицями і навіть лосями. Тому краще гуляти тут в супроводі фахівців.

5. Доступне проживання
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Реаліст Показати IP 17 Травня 2016 10:53
І жодного туалета на березі. Всі ходять у воду. Одні пісяють - інші п'ють, вмиваються. Як це лікування називається?
Валерий до Реаліст Показати IP 22 Січня 2017 20:31
Лечебное.
Георгафічка Показати IP 17 Травня 2016 11:17
Відколи це Волинь стала відноситись до Карпат??? Певно автор "шедеврального" повідомлення вирахував це на глобусі країни У з допомогою лінійки для шостого класу!
Вася до Георгафічка Показати IP 17 Травня 2016 13:29
А де мова про Карпати?
Анонім Показати IP 17 Травня 2016 11:27
...а ціни не набагато більші ніж на морі.
до анонім до Анонім Показати IP 17 Травня 2016 11:58
але вищі точно
Географічка Показати IP 17 Травня 2016 11:58
Хочеться подякувати "Волинським Новинам" за оперативне реагування. Будемо рахувати що це була просто друкарська помилка.
Вадим Показати IP 17 Травня 2016 12:04
Маю свою думку: 1. Чистота - відсутність сміттєвих баків, а якщо є то через пів пляжа їти до нього потрібно і не коже хоче підняти свою 5 точку і пройтися, в результаті сміття в кращому випадку закопане в пісок. Також щудотворний запах відхотів людей буде завжди присутній оскільки знайти туалет - проблема. 2. Ціноутворення проживання аналогічне як відпочинок на Чорному Морі від.100грн/людина на добу - хлів .... Тільки клімат набагато інший та кращий для дітей на Чорному Морі як в вологих лісах Волині. 3. Чомусь тільки на період сезону починають дерти гроші за вїзд на територію автівок, а в інші періоди їзди скільки потрібно.... 4. Також велика можливість урагану та смерчу - повалені дерева на дорогу, кемпінгові містичка, автівки та подекути травматизм і смертність А все інше, в цілому, нормально, відпочиваємо сімями, кожен рік надіємось на позитивні зміни......
мандрівник Показати IP 17 Травня 2016 12:30
Вибачайте але я краще у Болгарію мотнусь!!!
Анна Показати IP 17 Травня 2016 12:36
1. Чистота При великому напливі туристів «чистота» Шацьких озер падає на нуль. Озеро Світязь не встигає самооновлюватись та очищатись. А культура відпочиваючих залишає бажати кращого. Гори сміття заповнюють пляжі та озеро. 2. Оздоровлення Знову ж таки через велику кількість людей ані морально, ані фізично відпочити важко. Можна сказати, що ходять по головах. 3. Активний відпочинок Можна порибачити… Риба або ховається від людей, або люди ставлять сітки. Тобто браконьєрів вистачає і серед відпочиваючих. А от щодо риби на базарчиках… То тут зовсім інша мова. Ціни захмарні. 4. Дари природи Не дивлячись на намагання лісників тримати ліс в чистоті та порядку, там завжди багато сміття після «активного» відпочинку туристів. 5. Доступне проживання Хочеш комфорт як вдома – готуйся викласти кругленьку суму. За мінімум отримуєш туалет та душ на вулиці, бідні маленькі кімнатки та не досить ввічливе ставлення хазяїв. А ще відсутність вбиралень, переодягалень, смітників на пляжах, парковки та порядку на берегах Шацьких озер. Щороку за рахунок туристів до бюджету Шацького району надходять безліч коштів. То чому чиновники не можуть вкласти ці гроші в необхідне русло?!
Віка Показати IP 6 Травня 2018 16:42
Хочем цього року вперше відвідати Шацькі озера, як житло підібрали готель Острівки ( www.ostrivky.com.ua ), пишуть що неподалік озера Світязь. Підкажіть може хтось відпочивав у них, можливо запропонуєте ще якісь варіанти по житлу.
Юрій до Віка Показати IP 15 Травня 2018 23:04
Мабуть ще ніхто і не встиг. Від їхніх сусідів нашумілих слуху що базу Острівки ще доводять до ладу і з червня 2018 вони тільки відкривають сезон. Але гадаю що варта спробувати засилитися у них, адже приємно коли все буде новеньке. Це місце знаю, орінтовно 1-2 км до Світязя.
Artem Показати IP 17 Червня 2018 21:30
Надибав цей готель на гугл мапс, трошки є до Світязя, але розположення з тієї сторони що треба. Фото комплексу на картах вже є багато, класно там, треба буде туди попасти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus