USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Facebook загрожує рекордний в історії компанії штраф, – ЗМІ

15 Лютого 2019 15:51
Компанія Facebook може отримати багатомільярдний штраф, який стане рекордним в її історії. Федеральна торгова комісія США (FTC) і керівництво соціальної мережі узгоджують суму компенсації у зв'язку з розслідуванням порушень компанією конфіденційності користувачів.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на The Washington Post.

У матеріалі видання зазначається, що FTC та Facebook поки не узгодили точну суму, але йдеться про мільярди доларів.

Як вказує джерело, Facebook висловив початкову стурбованість вимогами FTC. Якщо переговори зірвуться, судовий розгляд може обернутися серйозним юридичним протистоянням в суді.

Приводом для штрафу послужив скандал з приватною англійською компанією Cambridge Analytica на початку 2018 року, яка незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів Facebook і передала їх третім особам, зокрема, передвиборчому штабу нинішнього президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, 17 березня видання The New York Times та The Observer надрукували статті, де йшлося, що британсько-американська компанія Cambridge Analytica зібрала у 2016 році дані профілів 50-ти мільйонів користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди. Метою збору даних було створення програмного забезпечення для передвиборної кампанії тодішнього кандидата у президенти США Дональда Трампа, для передбачення електоральних рішень.

Засновник Facebook Марк Цукерберг визнав провину соціальної мережі у витоку даних і розповів про кроки, які дозволять запобігти цьому у майбутньому. Пізніше голова відділу технологій Facebook Майк Шропфер повідомив, що кількість користувачів соцмережі, персональні дані яких без їхнього відома збирала компанія Cambridge Analytica, зросла від раніше заявлених 50 мільйонів до 87 мільйонів.

10 квітня Марк Цукерберг виступив перед судовим та економічним комітетами Сенату США. Він, зокрема, заявив, що Facebook не повідомив 87 мільйонів своїх користувачам про витік даних в 2015 році, тому що в компанії вважали, що проблема вирішена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus