USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Держава вам і так забагато дає»: водій – бійцю 14 бригади

7 Лютого 2017 15:46
Держава гарантує захисникам право на безкоштовний проїзд, проте в реальному житті бійці стикаються з хамством водіїв.

Водій маршрутки «Луцьк- санаторій «Лісова пісня» відмовив учаснику бойових дій із села Вілиця Шацького району у безкоштовному проїзді, пише «Район.Шацьк».

Інцидент трапився у вівторок, 7 лютого, у Луцьку. Уродженець Вілиці, а нині житель обласного центру В’ячеслав Борсук, планував доїхати до Шацька і чекав на маршрутку на зупинці біля хлібозаводу. Транспорт на вимогу атовця зупинився. Проте, коли В’ячеслав показав водієві посвідчення учасника бойових дій, останній сказав з питань безкоштовного проїзду звертатися в касу автостанції, наголосивши при цьому, що вільних місць немає.

Учасника АТО його слова не переконали, оскільки він бачив, що вільні місця таки були. Незважаючи на протест водія, В’ячеслав сів у маршрутку.

В Шацьку до автостанції вийшли місцеві атовці-ветерани, аби зафіксувати порушення прав учасників АТО на пільговий проїзд. Активісти записали номер маршрутки, дізналися ім’я та прізвище перевізника, а також викликали поліцію.
Вдалося їм порозмовляти і з водієм, який не лише не визнав своєї вини, а й дорікнув В’ячеславу: «Держава вам і так забагато дає, а нам ніхто не виплачує компенсації».

В’ячеслав Борсук рік відслужив по мобілізації – в 36-й бригаді морської піхоти і сапером у групі інженерного забезпечення, зараз уже 6 місяців проходить контрактну військову службу в 14-ій окремій механізованій бригаді.

-Коли я проходив реабілітацію у Львові, то з Шацька мусив повністю проплачувати проїзд. А от зі Львова до Шацька завжди їхав безкоштовно. Показував посвідчення учасника бойових дій, після чого мені видавали квиток, проте грошей за нього не брали, - обурюється волинськими порядками атовець.

Підтримав побратима Ярослав Крат, голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району». З його слів, водій повинен був запропонувати учаснику АТО взяти квиток на пільговий проїзд на найближчій, скажімо, Ковельській автостанції, проте перевізник цього не зробив.

-Проблема стоїть дуже гостро не лише в Шацькому районі, а й по всій області. Держава гарантує захисникам право на безкоштовний проїзд, а в реальному житті бійці стикаються з хамством водіїв і кричущим беззаконням, - зауважив Ярослав Крат, наголосивши, що шацькі атовці зроблять усе можливе, щоб принаймні на території району такі випадки більше не повторилися.

Мирослава Цюп’ях

Додамо, про інциденти, під час яких водії відмовлялися допомогти бійцям АТО, неодноразово повідомляли на Волині. Набув розголосу випадок, коли водій автобуса “Луцьк-Нововолинськ” відмовився від перевезення учасника бойових дій, мотивуючи це відсутністю місць. Раніше повідомлялося, що у Луцьку з маршрутки вигнали учасника АТО, бо його статус - це «понти». Учора Інформаційне агентство Волинські Новини писало про добровольця, який пішки в мороз і вітер подолав близько 20 кілометрів шляху дорогою додому з Нововолинська до Горохова, бо жодна маршрутка йому не зупинилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
коли Показати IP 7 Лютого 2017 15:52
АТОвці уже покажуть об"єднану силу до таких водіів!? разом з машиною на війну..і питання зникнуть
Анонім Показати IP 7 Лютого 2017 15:58
Рагуль той водій. Повістку і в ато на ноль на рік.
123 Показати IP 7 Лютого 2017 16:14
я "за" щоб цього водія відправили в АТО, хай би і йому держава дала.. забагато....
Асса Показати IP 7 Лютого 2017 17:07
Так для безкоштовного проїзду на міжміських потрібно справді йти на автовокзал в касу і брати там пільговий квиток. Тоді і питань нема. Якщо робити все згідно законів то з дотриманням з обох боків. Ні в якому разі не виправдовую водія, потрібно бути добрішими, особливо в наш час.
Анонім до Асса Показати IP 7 Лютого 2017 18:05
Питання де в законі прописано що пільговик мусить йти на автовокзал. У водія теж є білети.
Громадян до Асса Показати IP 7 Лютого 2017 18:32
На АС також хамлять. Хай би не водій а його діти пішли в АТО тоді би та скотина зрозуміла сенс життя
До асса Показати IP 7 Лютого 2017 18:26
Водій теж може і мусить виписувати квитки якщо автостанції немає!!! Атошнік і постоїть коли немає місця і поступиться місцем в громадському транспорті та нетількі!!!!
Майкл Показати IP 7 Лютого 2017 18:48
Забрати водія і автомобіль в АТО!
прохожий Показати IP 7 Лютого 2017 18:49
Тільки якщо водіїв тут же будутьзабирати в АТО може щось і зрушиться Якщо водій відкосячив і взяв медсправку то все одно призвати тільки не мотострілком а в інженерні війська рити окопи і бліндажі на передовій
Петя Бампер Показати IP 7 Лютого 2017 19:02
Попіднімали ціни на проїзд і далі бикують? Пора починати п**дити і маршрутчиків і власників
я до Петя Бампер Показати IP 8 Лютого 2017 18:40
пробуй
123 Показати IP 7 Лютого 2017 19:59
Водитель тоже должен зарабатывать на жизнь, а по поводу ато это к шоколадному зайцу.
свідомий Показати IP 7 Лютого 2017 20:03
Влада свідомо створила конфлікт між водіями і учасниками АТО одним надавши право безкоштовного проїзду іншим не виділивши кошти на компенсацію пільг. Ці нелюди прийшли до влади зіткнувши людей лобами лише на ворожнечі тримаються весь час свого правління. Розвішуючи ярлики стравлюють людей між собою відводячи увагу від власних безчинств брехні і злодійства. Простим людям немає чого ділити у них скрізь подібні проблеми однакові радості. В цей час потрібно бути як ніколи єдиними з повагою ставитись один до одного не дозволяючи собою маніпулювати. Маршрутчикам і атошникам потрібно навпаки обєднатись поїхати в Київ і безкоштовно провезти Гройсмана на фаркопі до Авдіївки думаю після цього багато проблем вирішиться дуже швидко.
Віктор Показати IP 8 Лютого 2017 20:55
Дуже роздувають тему маршуток!!! І замовчувчують бурштиновий бізнес. Ось де реальні гроші пі...ть у нас.
Волинянин Показати IP 10 Лютого 2017 00:01
В будь якому випадку треба залишатись людиною, думаю водій незбіднів би якщо провіз його безкоштовно.В такій ситуації в країні треба згуртовуватись і ставитись один до одного з повагою.І ще хочу додати хватить спирати все на владу(ні в якому випадку я їх не захищаю, ненавиджу їх як і всі ну це окрема тема) подивіться спочатку на себе до чого тут влада коли ти зневажаєш ближнього, немаєш поваги як в цій ситуації.Спочатку треба самим кардинально змінюватись а не шукати якесь виправдовування і скидати провину на когось.Накипіло....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus