USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Національний тренер Іспанії провів навчання у Луцьку

15 Липня 2014 17:46
Вісенте Фустер Руїз провів навчання дитячих тренерів в Луцьку.

З 1 по 13 липня, на запрошення Голови Дитячої громадської організації ФК «Адреналін» (Луцьк) Андрія Харченка, в Україні перебував старший тренер дитячої футбольної академії ФК «Вільяреал» Національний тренер Іспанії Вісенте Фустер Руїз (Фрагуа). Один з кращих дитячих футбольних тренерів Іспанії провів курс теоретичних занять з тренерами із різних регіонів України, професійно розповів про методи підготовки талантів в академії ФК Вільяреал», провів показові тренування з різними групами вихованців ФК «Адреналін».

Учасники навчань – дитячі тренери з різних регіонів України дали високу оцінку отриманій на заняттях інформації, відзначили належну організацію заходу.

Вісенте, вам не страшно було їхати в Україну, адже в Європі знають, що у нас відбувається?

Звичайно, в новинах постійно говорять про бойові дії на території України, але люди, яким я довіряю, запевнили мене, що там, куди я їду - цілком безпечно. До того ж я люблю відкривати для себе нові країни, а у вашій країні я ще не бував, хоча серед моїх вихованців є українці, в Україні у мене є друзі, і після цієї поїздки їх стало значно більше. Я не шкодую, що віддав перевагу поїздці в Україну перед подорожжю до США у складі делегації іспанських дитячих тренерів.

Ні для кого не секрет, що займатися футболом приходять діти з різними здібностями. Часто тренер на свій розсуд визначає серед дітей найбільш талановитих: ці діти отримують значно більше уваги на тренуваннях, вони грають в матчах з сильнішими суперниками. Це погано для дітей, яких тренер вважає менш здібними. В академії «Вільяреалу» теж існує така практика, чи тренери зобов’язані приділяти однакову увагу всім дітям?

Слід прагнути приділити однакову увагу кожному з гравців, але заохочувати суперництво і конкуренцію в команді також дуже важливо.

Назвіть кращих гравців, яких Ви тренували.

Мені важко когось виділити, коли я передаю своїх вихованців у старшу групу – вони мають приблизно однаковий рівень.

Що повинен зробити іспанський дитячий тренер, щоб удостоїтись «Тітуло Етренадор Насьональ» («Національний Тренер»)?

Потрібно пройти три навчальні курси, які включають в себе як теоретичні, так і практичні заняття, та успішно скласти тести на комп’ютері.

Прокоментуйте сенсаційне фіаско збірної Іспанії на Чемпіонаті світу.

Іспанія не заслуговувала на те, щоб бути першою командою, яка покинула мундіаль! Футбол - не математика – тут неможливо вирахувати результат! Рахунок на табло залежить від багатьох факторів: об’єктивних-суб’єктивних, фізичних-психологічних… У нашій збірній багато вікових гравців, настав час «влити в команду свіжу кров». Думаю, тренери введуть до складу 5-6 молодих талановитих гравців, і вже восени, на відборі до Євро, це буде сильна і перспективна команда.

Ми зможемо побачити нову збірну Іспанії у грі проти України, адже наші команди змагатимуться в одній групі.

Які, на Вашу думку, ознаки успішності роботи дитячого тренера?

Я б назвав це «вмінням передавати досвід», плюс - знання техніки, тактики, психології.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus