USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.92 10.10

Пам’ятник Шевченку в Ковелі одягнуть у вишиванку

30 Серпня 2017 09:25
Найвищий у світі пам’ятник Тарасу Шевченку в Ковелі одягнуть у національне вбрання. Сорочку для Кобзаря вишиватимуть протягом року, а долучитися до акції зможе кожен охочий: патріотичний проект ГО «Велика ідея» стартував на березі Турії.

Втілити проект громадським активістам допоможуть міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та місцеве представництво служби зайнятості, повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

«Ми хотіли зробити щось таке, що об’єднає ковельчан довкола створення національної ідеї, щоб вона об’єднала якомога більше ковельчан. Проект плануємо на рік. Вишивати будуть наші ковельські вишивальниці, а також люди, які побажають долучитись до такої акції. А крайку довжиною 8 метрів ми передали для вишивання навчальним закладам міста, щоб протягом навчального року діти, студенти могли долучитися до акції» – розповіла голова ГО «Велика ідея» Людмила Савина-Зубарєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Активіст Показати IP 30 Серпня 2017 10:05
А для чого? Працювати не пробували? Дуже допомагає.
Чим би не бавилися, Показати IP 30 Серпня 2017 11:35
Як по-сучасному звучать слова Пророка і про Руїну, і про пошуки рецептів щастя в хужих краях, і про горлопанство гасел, "цінностей", "асоціацій" та хоч і "безвізового", але режиму: "І не бачить, і не знає — Оглухли, не чують; Кайданами міняються, Правдою торгують. І Господа зневажають, Людей запрягають В тяжкі ярма. Орють лихо, Лихом засівають, А що вродить? побачите, Які будуть жни́ва! Схаменіться, недолюди, Діти юродиві! Подивіться на рай тихий, На свою країну, Полюбіте щирим серцем Велику руїну, Розкуйтеся, братайтеся, У чужому краю Не шукайте, не питайте Того, що немає І на небі, а не тілько На чужому полі... А ви претеся на чужину Шукати доброго добра, Добра святого. Волі! волі! Братерства братнього! Найшли, Несли, несли з чужого поля І в Україну принесли Великих слов велику силу, Та й більш нічого. Кричите, Що Бог создав вас не на те, Щоб ви неправді поклонились!.. І хилитесь, як і хилились! І знову шкуру дерете З братів незрящих, гречкосіїв, І сонця-правди дозрівать В німецькі землі, не чужії, Претеся знову!.. " Одягнувшись у вишиванку бронзовому Шевченку стане тепліше? Чи може від цього він стане ще більше українцем? Зрозуміло, для організаторів помережити хрестиком тканину значно легше ніж відновити хоча б один бюджетоутворюючий завод 70-тисячного міста, на яких поставили хрест. Патріотизм розміром сорочки чи шароварів не вимірюється!
До Чим би не бавилис Показати IP 30 Серпня 2017 21:25
Згідний на всі 100 %.! Лише хочеться додати; "Аж страх погано. У тім хорошому селі. Чорніше чорної землі Блукають люди, повсихали Сади зелені, погнили Біленькі хати, повалялись, Стави бур’яном поросли. Село неначе погоріло, Неначе люде подуріли," ( Т.Шевченко. «І ВИРІС Я НА ЧУЖИНІ...»)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus