USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Рада підтримала звернення про самостійність православної церкви в Україні

19 Квітня 2018 11:54
Верховна Рада підтримала звернення президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

За таке рішення проголосували 268 народних депутатів, передає ТСН.

Парламент таким чином визнав важливість надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, на основі якого вона зможе посісти належне місце в родині помісних православних церков.

Авторами звернення від ВРУ виступили Андрій Парубій, Ірина Геращенко, Юлія Тимошенко, Андрій Тетерук, Максим Бурбак, Артур Герасимов, Олег Ляшко, Оксана Сироїд, Ірина Луценко і Олег Березюк.



Своя, незалежна від Росії, помісна церква: Верховна Рада сказала "так"

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко просив Верховну Раду підтримати створення єдиної української православної церкви. Раніше, як цього вимагає процедура, із відповідним проханням до Патріарха вже звернулися ієрархи українських православних церков. Якщо патріарх погодиться, в Україні утворять помісну церкву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
просто цікаво Показати IP 19 Квітня 2018 12:47
Так то воно-то так...... Але ж, трішки, ніби й не так....... Наші "царі і царенята" ніби-то і людей мали б запитати..... Чи ми вже і не люди в їхній країні?
Лучанин до просто цікаво Показати IP 19 Квітня 2018 14:15
А Ви, шановний, що проти єдиної Української церкви? Скільки можна вже цю тему ворушити, є держава Україна, є державна українська мова і українська церква, крапка! Я незнаю як людей, тих, що ходять в церкву мп, але те що вони як патріоти своєї країни цілковите лайно, це точно.
Лучанин до Лучанин Показати IP 19 Квітня 2018 16:11
Є три: УПЦ, УПЦ КП і УАПЦ. Кому з них буде автокефалія? Яка з цих церков належить до Константинопольскої? Як може бути на даний час одна церква, якщо дві, здавалося б, подібні організації УПЦ КП і УАПЦ не можуть об"єднатьсь? В Україні Церква відділена від держави... Державні мужі повинні займатись господарськими питаннями...
Лучанин до Лучанин Показати IP 19 Квітня 2018 16:16
"https://www.volynnews.com/news/all/hirki-slozy-ta-zalpy-avtomativ-volyn-poproshchalasia-z-heroyem/" - як не дивно але чин похорону здійснила УПЦ, а ви: "лайно" кажете...
Украинка Показати IP 19 Квітня 2018 14:05
Все проблемы в стране порешали......осталось только церковью заняться. И делают это люди, очень далекие и от церкви и от веры вообще....
Цинік до Украинка Показати IP 19 Квітня 2018 17:51
Я вам по великому секрету скажу - в рясі також багато дуууже далеких від віри (хоч вони при цьому в церкві). Так що - все по чесному.
Народ Показати IP 20 Квітня 2018 12:56
Церква і держава відокремленна!!!! Гарант порушив Конституцію України. В державі порядки навели ?????!!!!!!! Тепер взялися за церкву!!!!!
Чому Показати IP 20 Квітня 2018 13:26
Чому саме зараз політики лізуть в церковні питання і порушують основий Закон Конституцію України ?? Вибори скоро?????!!!!!!! На людей їм начхати і на Закони теж? Розігнати їх треба і зарплату зробити таку як багато пенсіонерів отримує 1700.
Прості люди Показати IP 20 Квітня 2018 13:36
Проведем аналіз : Реформи освіти, медицини та ін. провели???? Може підняли зарплати і пенсії не чіпаючи ціни??? Може покращили якість життя громадян? Може корупцію побороли????? Може чесні стали???? Боронь Боже таким до церкви лізти, а то буде взагалі крах !!!!
Ніка Показати IP 20 Квітня 2018 14:25
Як сказав Тарас Чорновіл, РПЦ - особливо керівна верхівка - це атеїсти з КГБ (ФСБ), тому про них нема що говорити. Що стосується інших українських православних церков, то вони підписали звернення про автокефалію. ВСЕ. Якщо питати кожного волиняку, то незалежної православної церкви ніколи не буде. Та й ніхто вас туди не заганяє. Маєте право вибору.
Николай Луговской Показати IP 20 Квітня 2018 20:55
Ум за разум заходит!!! И это "великая" Россиия? Да это же концлагерь под названием "РОССИЯ"!!! Люди! Вы что там курите? Доколе терпеть сие будете???
Анонім Показати IP 20 Квітня 2018 20:58
Українська православна церква Київського патріархату заявила, що «підтримує всі зусилля, спрямовані для подолання існуючого церковного розділення». За інформацією представників церкви, «зараз, як ніколи раніше, є всі підстави очікувати позитивне рішення» Вселенського патріарха Варфоломія. Водночас в Українській православній церкві (Московського патріархату) вважають, що немає підстав для визнання Вселенським патріархом Варфоломієм «іншої української церкви».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus