USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

США можуть поповнитися 51-им штатом

29 Червня 2018 22:39
Представник Пуерто-Рико в американському парламенті Дженіффер Гонсалез разом із 36 конгресменами подали законопроект, яким передбачено включення Пуерто-Рико до складу США.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Twitter, передає ТСН.

«Державність є єдиним двигуном, що рухається до гарантій рівності наших людей. Тому цей законопроект є початком нового розділу демократії та майбутнього нашого острова», - заявила вона.


Зазначається, що законопроект підтримали 36 конгресменів: 22 республіканці та 14 демократів. У разі його ухвалення, Пуерто-Рико може стати 51-м штатом до 2021 року.

Наразі Пуерто-Рико є асоційованою із США територією. Там діє Конституція США, але не в повному обсязі. Жителі острова є американськими громадянами і платять деякі податки до бюджету Сполучених Штатів, але користуються не усіма соціальними благами країни, не можуть голосувати на виборах президента і Конгресу. На референдумі у червні 2017 року за приєднання до США проголосували 97% місцевих жителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ото Показати IP 29 Червня 2018 23:08
Тіпа спочатку референдум а потім просяться до складу якоїсь країни і бац опа все законно. Швидко ж вони в Криму навчилися.
Ноунейм до ото Показати IP 30 Червня 2018 08:38
Там не все так просто, Пуерто-Ріко територія якою володіють штати, там шось на подобії автономії. Почитай на вікіпєдії, там більш зрозуміло описано.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus