USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку хочуть облікувати усі об’єкти культурної спадщини

20 Листопада 2014 18:04
До 2020-го року усі об’єкти культурної спадщини Луцька хочуть облікувати, 15 таких - уже наступного року.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради сьогодні, 20-го листопада.

«У нас є біля 130 об’єктів культурної спадщини, але з них лише по 30% підготовлені документи. Окрім того, нам вдається виявляти й нові цікаві об’єкти. Якщо Ви підтримаєте проект міської цільової Програми «Облік об’єктів культурної спадщини міста Луцька» на 2015 рік», то нам вдасться облікувати 15 будинків. Якщо ж дивитися у перспективу, то, продовжуючи так активно працювати, повний пакет документів на об’єкти культурної спадщини ми зможемо розробити й отримати до 2020-го року», - розповів начальника відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради, луцький краєзнавець та історик Петро Троневич.

На важливості такого рішення наголосив перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

«Прошу підтримати проект, бо власниками цих об’єктів є як юридичні, так і фізичні особи. Ми бачимо, що є декілька об’єктів, які належать до культурної спадщини, але не мають паспорта і власник змінює зовнішній вигляд як бажає», - зауважує чиновник.

У пояснювальній записці до Програми обліку об’єктів культурної спадщини Луцька наголошується, що ця програма забезпечить визначення об’єктів, які формують історико-архітектурний вигляд міських кварталів центральної частини міста, та надасть їм законодавчий захист від будівельних втручань чи недотримання режиму використання.

«Це збагатить традиційний характер середовища міста, його культурний і туристичний потенціал», - йдеться в Програмі.

Члени виконкому, вислухавши усі доводи, підтримали пропонований проект.

Зауважмо, що вартість виготовлення необхідної документації для 15 об’єктів – 75 тисяч гривень і їх мають підготувати уже наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus