USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Ми пишемо листи», – про охорону культурної спадщини Луцька

17 Лютого 2016 17:41
Відділ охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради нарікає на обмежені повноваження.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 17 лютого.

Так, начальник відділу охорони культурної спадщини Петро Троневич представив звіт про роботу відділу в минулому році.

З його слів, відділ має обмежені повноваження. Так, у відповідь на запитання члена міськвиконкому Олександра Шараєва як саме у 2015 році відділ «охороняв» культурну спадщину, адже саме ця функція відповідає назві структурного підрозділу, Петро Троневич відповів, що цю роботу виконували за посередництвом листів.

«Ми писали листи. Законом передбачено повідомити користувача пам’ятки, що він порушує закон, якщо він відмовляється припинити роботи або повернути її до первісного стану. Жодної відмови від користувачів пам’яток не було. Луцька міська рада має повноважень не більше Баївської сільради», – каже він.

Крім того він зазначив: в місті півтори сотні пам’яток, а користувачів 600, тож за всіма не відслідкуєш.

А ось на зауваження щодо робіт на території Свято-Троїцького собору то він відповів, що там всі дозволи є.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, будівництво, яке розгорнули поблизу Свято-Троїцького собору, стурбувало лучан. 25 грудня у Луцьку громадські активісти, краєзнавці, депутати призупинили будівельні роботи, які велися на території собору, а саме на кладовищі, яке входить в охоронну зону пам’ятки національного значення. На той момент на кладовищі був виритий котлован та залиті бетонні палі.

Зі слів Петра Троневича, роботи ведуться не в самому соборі, а на його території. Крім того, згідно із законодавством, ремонт в пам’ятці національного значення, яким і є Свято-Троїцький собор, має бути погоджений в облдержадміністрації та Міністерстві культури. Він переконує, що всі дозволи на ведення робіт є.

Нагадаємо, під час засідання міськвиконкому, з подачі відділу охорони культурної спадщини створили робочу групу , яка займатиметься питаннями дотримання законності під час проведення ремонтно-будівельних робіт на об’єктах культурної спадщини у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Таваріщ Тронєвіч Показати IP 17 Лютого 2016 18:19
Мы не сеем, не пашем, не строим - мы гордимся общественным строем !
Закон Показати IP 17 Лютого 2016 19:01
Пане Троневич! Ви грубо порушили ЗУ "Про охорону культурної спадщини" і "Про місцеве самоврядування в Україні" ,вимоги охоронної зони і навіть положення про свій підрозділ та, що найбільш страшно, -антикорупційне законодавство ! А раз, як ви стверджуєте,все там робиться без вас, то виникає логічне питання: А навіщо тоді такий орган, який нічого і не може, і не робить ? То ж рудимент. Його треба просто ліквідувати і нехай ті функції виконує область і Київ. Тоді хоч буде з кого питати та й кошти місто зекономить !Тільки ж як із самоврядуванням і децентралізацією? Громада всеодно сама зробить те, що мали би зробити ви, але вже без вас !Не компроментуйте себе на старості літ.
Медіум Показати IP 17 Лютого 2016 22:15
Бреше, що є дозвола хіба сам виписав заднім числом
Анонім Показати IP 18 Лютого 2016 01:07
а чого нам паритись.,Луцьк до39 ж*довське мiстечко-пiсля 45 совети:;якi пiдпадають на закон по декомунiзму,наше всё то 90-2016,т.б.м торгiвельнi центри iхатинки за м

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus