USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Німеччині десятки тисяч людей протестували проти підвищення квартплати

6 Квітня 2019 21:02
У суботу, 6 квітня, в Берліні і ще 17 німецьких містах, а також 13 містах Європи відбулись акції проти підвищення квартплати.

Організатори акції кажуть, що в німецькій столиці на акцію вийшли 35 тисяч людей, що представляють 260 організацій та груп. Поліція точної кількості учасників не називає, лише констатує, що демонстрантів було «багато тисяч», пише DW.

Учасники акції не погоджуються з тим, що великі власники житлового фонду встановлюють невиправдано завищені, на думку наймачів, ціни на оренду. Організатори ініціюють законодавчу ініціативу, яка зобов’яже концерни, що мають більше трьох тисяч квартир, продати їх земельній владі. А вже муніципальне житло здавати за більш низькими цінами.

Щоб ініціатива стала законопроектом для розгляду, потрібно зібрати 20 тисяч підписів. Об’єднання незадоволених квартиронаймачів планують зібрати необхідні підписи протягом найближчого часу.

Глава Соціал-демократичної партії, що входить до правлячої коаліції, Андреа Налес заявила, що виступає проти вилучення квартир у великих власників. На її думку, ті кошти, які можуть бути витрачені на цю акцію, необхідно просто направити на будівництво нового дешевого соціального житла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Іван Показати IP 6 Квітня 2019 21:14
А коли у нас був безплатний мітинг?!
Волинь Показати IP 6 Квітня 2019 22:49
рука Кремля
Нема слів... Показати IP 7 Квітня 2019 09:45
Дойчевохен це не укронарод , туткай як не заплатять частку ,то не рипнуться-нема інтересу , ,, та й сміливості визнати себе обдуреними...Незабаром 1травняяя...З черговим підвищенням тарифів
Навуходоносор Показати IP 7 Квітня 2019 10:37
Если бы бюргерам повысили тарифы на 1000%, как в Украине, народное цунами негодования смело бы такую власть за час! Смели бы всех чиновников, от Берлина до малого хутора! У них есть закон о монополиях, в соответствии с которым наценки от производителя до супермаркета не должны превышать 4,5% от стоимости товара во всей цепочке. И на ценниках все указывается! Был неоднократно свидетелем того, как бюргеры на калькуляторах высчитывали конечную цену и если она превышала нормированную на доли процента демонстративно покидали магазин и угрожали персоналу бойкотом посещения магазина. Тут же менеджеры в магазине вооружались стикерами и набивали на товаре новую цену! Так что нам есть чему поучиться у немцев.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus