USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вперше в історії: українець балотується на губернатора штату в США

28 Липня 2017 15:36
Кандидат на пост губернатора штату Іллінойс (США) Джей Роберт Прітцкер зустрівся з українською громадою штату в Українському Національному Музеї в Чикаго.

Про це повідомляє РБК з посиланням на VIDIA.

У зустрічі взяли участь також правлячий архієрей єпархії Святого Миколая з центром в Чикаго Венедикт (Алексійчук) і конгресмен Майк Квіглі.

Джей Прітцкер є першим американським українцем, який балотується на пост губернатора в історії Сполучених Штатів. Спадкове коріння сім'ї Прітцкера виходить з Київської області. Його прадід поїхав з імператорської Росії в Чикаго в 1881 році.

Конгресмен Майк Квіглі розповів про історію своєї сім'ї, яка була змушена емігрувати спочатку до Канади, а потім в США, щоб уникнути Великого картопляного Голоду в Ірландії. Конгресмен висловив своє глибоке співчуття і розуміння складності еміграції і необхідності збільшення підтримки для України.

Джей Прітцкер – підприємець і благодійник. Він є керуючим партнером і співзасновником приватної інвестиційної фірми Pritzker Group, яка експлуатує сервісні та промислові компанії середнього ринку і інвестує в цифрові технологічні компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
біолог Показати IP 28 Липня 2017 19:48
Точно, "чистопородний" українець......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus