USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Ви, хохли, ще нахлєбаєтесь»: ковельчанин на ринку спровокував бійку

24 Липня 2017 12:57
Підприємець піддався на провокації чоловіка, який публічно принижував національну гідність українців, і виштовхнув провокатора з приміщення, при цьому ще й двічі вдарив його. За такі дії підприємцю довелося сплатити штраф. Якби не свідки, які назвали побитого «конфліктною особою», покарання могло б бути суворішим.

Про це повідомляє Район.Ковель.

На госпрозрахунковому ринку, що у Ковелі на вулиці Брестській, потерпілий розмовляв на політичні теми, висловлювався про події, які відбуваються на сході України в зоні проведення АТО.

«Ви «хохли» ще нахлєбаєтесь», – стверджував співрозмовникам. Один з чоловіків зауважив, що є українцем, а не «хохлом».

«Твоя мова смердить… Коли ти вже заспокоїшся?», – сказав він «рускому» і попрямував до свого магазину.

Останній обурився і пішов слідом за ним.

«Давай розберемось», – запропонував «ображений».

«Йди козел, бо я тобі покажу», – пригрозив власник магазину.

За словами потерпілого, підприємець схопив його за груди і виштовхнув з приміщення на вулицю з такою силою, що він, зачепивши за прилавок, впав спиною на асфальт, проте вскочив на ноги та підбіг до кривдника, але той двічі вдарив його кулаком в обличчя.

Отямившись після сутички, побитий ковельчанин звернувся до поліції. Судмедексперт зафіксував у нього тілесні ушкодження: дві гематоми на обличчі, садно та сколу коронки зуба. Відомості про цей факт було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Допитаний у суді працівник поліції показав, що приймав заяву потерпілого про злочин, але очевидних тілесних ушкоджень на його обличчі не бачив. Інший поліцейський розповів, що після дзвінка оперативного чергового прийшов на ринок з’ясувати обставини бійки, проте «встановити фактичні обставини не зміг, в зв’язку з відсутністю очевидців», «обвинувачений був у звичайному стані, а з потерпілим не спілкувався».

Втім, очевидці інциденту з’явилися на судове засідання і надали покази. Суд взяв до уваги поведінку самого побитого, а також його характер, на що звертали увагу суду двоє свідків, котрі повідомили, що останній спровокував обвинуваченого на такі дії, і що він є конфліктною особою.

Головуючий по справі В’ячеслав Лесик покарав підсудного штрафом у 850 гривень та стягнув з нього на користь потерпілого 2500 гривень моральної шкоди, тоді як останній просив 50 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
отак Показати IP 24 Липня 2017 13:02
А ще раз по зубах не просив?
Я Показати IP 24 Липня 2017 13:16
Це жарт?отак ми боремось з провокаторами і сєпарами? Чоловік зробив правильно,ще й штраф заплатив,це що?чому не закрили провокатора який обзивав нас "хохлами",принижував,погрожував...?далеко ми підемо
скептик до Я Показати IP 24 Липня 2017 16:11
тому що треба було не морду бити, а зафіксувати на камеру і викликати паяцію.
Кіндрат Панасович Показати IP 24 Липня 2017 13:35
то це з того урода треба було стягнути 50 тисяч за "саператизм"! Маразм...антиукраїнські виклики і образи, і це чмо ще потерпілий. Жесть.
І Показати IP 24 Липня 2017 14:44
"Обвинуваченому" треба в Службу звернутись з відповідною заявою! Тим більше, що є свідки! Дивно, що суддя не звернув на це увагу!
скептик до І Показати IP 24 Липня 2017 16:14
суддя розглядає справу по суті позовних вимог. треба було подати зустрічний позов
Хлоп Показати IP 24 Липня 2017 16:51
суддя сепарський гон*он
Ігор луцький Показати IP 24 Липня 2017 20:06
А де були актавісти,самооборона,автомайдан і інші?На Пісочному водку кушають?
Ігор до Ігор луцький Показати IP 30 Липня 2017 00:17
завідуй мовча

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus