USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як працює електронна черга в дитсадки на Волині

4 Червня 2014 17:29
Хотіли як краще, а вийшло як завжди. Торік обласний центр Волині підхопив ініціативу столиці, запровадивши сервіс «Електронна черга до дитячого садка». Система, як заявляли у міській раді, повинна була вирішити низку «наболілих» проблем. Зокрема, електронна черга мала би бути «прозорою», виключити «дубльовані реєстрації», та бути зразком правильного та чесного підходів.

Однак про існування «підводного каміння» у нововведенні, волонянки знають не з чуток.

«Торік до мене додому прийшли двоє співробітниць дитсадка, що знаходиться у моєму дворі і заявили: якщо я свого новонародженого сина не поставлю в електронну чергу, то його ніхто в садочок не візьме», - розповідає лучанка, мати трьох дітей Юлія Смаль у своєму матеріалі на сайті інформаційного агентства 112.ua.

На думку жінки, це порушення Конституції, територіальності в освіті, коли дитину просто зобов'язані брати в освітній заклад за місцем проживання. «Врешті-решт, є закон України «Про освіту», де ні слова не сказано про електронні черги, а переповненість груп - це проблеми виключно керівництва садка», - додала Юлія Смаль.

«Якщо я погоджуюся віддати свою дитину в переповнену групу, то моє чадо в цей садок просто зобов'язані взяти. Але я повинна, попри існування законодавчої бази, стати в електронну чергу», - доповнила жінка.

Проблем з електронною реєстрацією дітей до дитячого садка є чимало.

Зі слів мами, тільки но сервіс запрацював, без будь-якого попередженя базу обнулили, а навіть ті, хто стежив за чергою, з подивом спостерігали, як їх відтісняють за межі першої сотні у списку «пільговики».

Така ж проблема знайома тим же батькам дітей-непільговиків, які стоять в електронних чергах від народження дітей по 2-3 роки. Їм відмовляють через переповненість груп або через помилки роботи електронної черги.

Батьки з одного мікрорайону повинні водити дітей в садок «за тридев'ять земель», тому що в їхніх садочках місць не було. Пільговики ж собі вільно вибирають вподобані заклади не за територіальним принципом, а за показником елітності, через знайомства з вихователями, або керівниками дошкільних установ.

Мама обурюється, що жодні звернення ні до депутатів, ні до міського управління освіти, ні до завідувачів садків цю проблему досі не вирішили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
розум Показати IP 4 Червня 2014 17:45
А як вирішити, якщо самі ж депутати розбазарили 20 садочків м.Луцька.Зокрема, під складами, управліннями міської ради знаходиться 5 садочків, в одному, по вул. Ківерцівській,9 проживає колишній прокурор м. Луцька, інший - прихватизувала донька колишнього мера Кривицького і т.д.Можу розповісти про долю всіх інших перепрофільованих садочків, тільки, що зміниться. До речі, зараз у Луцьку працює 40 садочків, а колись було 60.
дідо Показати IP 4 Червня 2014 17:50
Садкии пора зробити платними,і всі черги пропадуть.
мама Показати IP 4 Червня 2014 18:04
а там в садиках що мало платимо? за все заплати і все.
Матуся до мама Показати IP 6 Серпня 2014 11:03
Правду кажете, в теперішній час садки у нас уже платні, і платимо ми немалі кошти, то на іграшки, то на мило, то на ремонти і так далі і тому подібне. А скільки коштують благодійні внески? І після цього будуть казати, що у нас садочки безкоштовні.
РЕАЛІСТ Показати IP 4 Червня 2014 18:09
Скільки б не створювали черг (чи електронних, чи паперових ) за відсутності нових додаткових груп, нових дитячих садків проблема залишиться проблемою. Щороку збільшується народжуваність, а місця ... ??? Отже питання до місцевої влади, а що далі?
знаю Показати IP 4 Червня 2014 18:10
як діє електронна черга,знаємо. Пішли, "побалакали" з потрібними людьми і вже твій малюк у черзі. Усе вирішує "ціна питання"!
Бармалєй Показати IP 4 Червня 2014 19:08
Пільги - геть!
Олександр Показати IP 4 Червня 2014 20:32
Ну дідо й дає, ніби садочки безплатні! Це тільки так вважається, що вони безсплатні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus