USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Які вимоги патрульної поліції водії під час зупинки можуть не виконувати

14 Серпня 2020 10:57
Часто буває так, що працівник патрульної поліції під час зупинки транспортного засобу перевищує свої повноваження, але автомобілісти на це не звертають увагу.

Утім, за свої права потрібно боротися, адже в подальшому народжується велике свавілля.

Автотема вирішила пояснити водіям, у яких саме випадках вони можуть проігнорувати вимогу патрульного та не отримати за це відповідне покарання. Зазначимо, що до цього переліку ввійшли чотири ситуації, які можуть статися на дорозі.

Одним із таких вимог є перевірка водія на алкогольне сп'яніння. Працівник поліції, якщо у нього є підстави вважати, що водій перебуває в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, може запропонувати йому пройти в службовий автомобіль. Автомобіліст, якщо не відчуває за собою ніякої провини, не зобов'язаний виконувати цю вимогу.

Водій також може відмовитися подихати в алкотестер, якщо поліцейський йому це запропонує. Але відмовитися пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння в медичному закладі він не може. Якщо ви не довіряєте результатами алкотестера, то тоді попросіть працівника поліції відвезти вас на огляд в медустанову.

Якщо поліцейські захотіли з якихось причин провести огляд вашого автомобіля і попросили вас розвантажити багажник, ви це робити не зобов'язані. Якщо поліції потрібно - нехай самі розвантажують і завантажують назад. Але при двох свідках і з протоколом.

Автомобілісти мають повне право вести відеозйомку дій поліції. Потрібно мати докази на свій захист, якщо раптом поліцейські порушать закон. Тому поліцейські не можуть вимагати припинити відеозйомку, не маючи на це законних підстав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ах-ха-ха Показати IP 14 Серпня 2020 11:28
а якщо відчуває за собою провину, а проходити алкотестер відмовляється ?
Луч Показати IP 14 Серпня 2020 11:40
В нас велика частина не копи, а реальні полюхани, довелось поспілкуватися!
лучани Показати IP 14 Серпня 2020 12:15
Можете взагалі нічого не виконувати, тоді проведети три години у відділку поліції.
123 Показати IP 14 Серпня 2020 13:50
поліція на те ї є поліція. Я хотів би підняти іншу тему на якій підставі лісники на екологічному посту в шацькому районі примусово за допомогою поліцейського жезла зупиняють транспорт стоячи на проїжжій дорозі і здирають з довірливих людей гроші. Чому там порушується Закон про дорожній рух.
Роман Показати IP 14 Серпня 2020 13:50
Головне коли їдете п'яним і вас зупинили, обов'язково запитати причину зупинки і казати, що я нічого не порушував

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus