USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

10 квітня: події, факти, дні народження

10 Квітня 2014 00:01
День народження 10 квітня святкують директор обласного Центру інвалідного спорту Володимир Гащин, помічник начальника УДСНС у Волинській області з питань взаємодії з органами державної влади, зв'язків із ЗМІ та громадськістю Володимир Нестеров (на фото), волинська письменниця, член НСПУ Тетяна Яков’юк та бандурист, народний артист України Петро Чухрай.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом та бажає здоров'я, мудрості і наснаги.

Іменини за православним календарем святкують Степан та Іларіон.

Наша хроніка:
Торік ми інформували про те, як у Луцьку стартувала акція «Вставай, Україно!»

У 2011 році ми розповідали про фестиваль ромської культури «Свенкоса ромале», що відбувся у Луцьку. На дійство прийшло близько півсотні представників цієї національності аби поспівати, потанцювати і попити солодкого чаю.

А в 2010 році президент Польщі Лех Качинський загинув під час катастрофи літака Ту-154, який прямував з Варшави до Смоленська.

Народилися:
Цього дня народилися американський винахідник арифмометра й калькулятора Френк Стівен Болдуїн, американський журналіст, видавець, засновник журналістської Пулітцерівської премії Джозеф Пулітцер, український громадський, політичний, державний діяч, педагог, історик, публіцист В'ячеслав Прокопович, військовий діяч часів УНР Олександр Загродський, український громадський та церковний діяч, патріарх УАПЦ Мстислав (Скрипник), американсько-єгипетський актор Омар Шариф («13-й воїн», «Ідальго»), український прозаїк Віктор Близнець, лікар-остеопат, академік НАНУ, заслужений лікар України Микола Касьян, український режисер і актор Борис Савченко («Меланхолійний вальс», «Легенда про безсмертя»), американський актор, режисер, сценарист і продюсер Стівен Сігал («В ім'я справедливості», «Наскрізні поранення»), російська поетеса Белла Ахмадуліна, бразильський футболіст Роберто Карлос, український футболіст Олександр Рибка.

Сталося:
1710в Англії набрав сили прийнятий у 1709 році закон про авторське право – перший у світі. 1849американець Волтер Хантзапатентував безпечну шпильку. Ідея Ханта була не нова, адже безпечну шпильку придумали ще задовго до нього. Подібні вироби використовувалися багатьма стародавніми і середньовічними народами (греками і римлянами, іллірійцями і кельтами, германцями, слов'янами та іншими) як застібки для плащів та інших видів одягу. Пізніше такі шпильки були витіснені гудзиками. Після відродження в 19 столітті безпечна шпилька виявилася незамінною в господарстві. Жінки використовували її в рукоділлі, заколювали дітям тканинні підгузники, а також прикріплювали до свого білизні гігієнічні прокладки. До Росії такі шпильки, мабуть, потрапили не з Америки, а з Англії, оскільки називати їх тут стали «англійськими».

1967винищувач МіГ-23 здійснив свій дебютний політ – це був перший радянський літак зі змінною геометрією крила.

Призначений для боротьби з літаками супротивника в широкому діапазоні висот і швидкостей польоту і виконання завдань на користь військ оперативно-стратегічного об'єднання. Окремі модифікації МіГ-23 здатні уражати наземні цілі. Історія створення літака МіГ-23 почалася в першій половині 1960-х років, коли ОКБ А.Мікояна (ОКБ-155) приступило до розробки винищувача для заміни МіГ-21. МіГ-23 — один з перших серійних літаків зі змінною геометрією крила. Планер виготовлений зі сталі і алюмінієвих сплавів з широким використанням зварки. Консолі крила мають трапецієвидну в плані форму і можуть встановлюватися на кут стреловідності 16, 45 і 72 по передній кромці. Кожна консоль має предкрилки, чотирьохсекційні закрилки і двохсекційні інтерцептори.

1990Том Вейтс виграв справу в чіпсів. Компанія Doritos Chips, використовувала у своїй рекламі голос, схожий на специфічний голос співака.

Виконавець володіє своєрідним хриплуватим голосом, який критик Деніел Дачхолз описав так: «Він ніби вимочений в бочці з бурбоном, його ніби залишили в коптильні на кілька місяців, а потім, коли дістали, проїхалися по ньому». Візитною карткою Вейтса, крім голосу, можна назвати манеру виконання (суміш співу і речитативу), використання елементів жанрів, що з'явилися до розквіту рок-музики (таких як блюз, джаз, кабаре, водевіль ) та експерименти у напрямку альтернативного року і навіть індастріалу. Незважаючи на відсутність великої підтримки з боку великих комерційних ЗМІ , Вейтс має безліч шанувальників і послідовників, його роботи вплинули на нові покоління музикантів. Існує безліч кавер-версій його пісень (наприклад, «Jersey Girl» у виконанні Брюса Спрінгстіна , «Downtown Train» у виконанні Рода Стюарта , «Yesterday is here» у виконанні Анатолія Крупнова , «Telephone call from Istambul» в виконань Гарика Сукачова і безліч кавер-версій у виконанні російської групи Billy's band ) і триб'ют-альбомів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus