USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

15-річна учасниця «групи смерті» потрапила до психлікарні

1 Березня 2017 09:59
До психіатричної лікарні на Херсонщині відправили 15-річну учасницю «групи смерті». Дівчина не встигла заподіяти собі шкоди. Проте її поведінка налякала матір. За допомогою жінка звернулася в поліцію.

Про це повідомляє Kherson.net.uа.

«Старшокласниця живе сама на орендованій квартирі. На вихідні дівчина приїхала додому в райцентр Нововоронцовка. Її мати знала про групи з назвами «Синий кит», «Тихий дом», «Розовая фея», «Куратор», «Разбуди меня в 4:20». Тому вирішила перевірити ноутбук доньки. І не помилилася. Школярка була учасницею цих груп. Перевірка показала, що жодної шкоди школярка нанести собі не встигла. Однак її поведінка викликала занепокоєння. Дівчину відправили на обстеження до психіатра. Зі слів лікаря, у неї явні ознаки душевної недуги. Медики відправили школярку на лікування в обласну психіатричну лікарню. Там вона пробуде щонайменше місяць», - коментує ювенальний інспектор Бериславського відділу НП Євгенія Нояченко.

Як з'ясувалось, у дівчини з'явились подруги, які брали участь у «групах смерті». Вони і втягнули школярку в гру. Поліція встановлює їх особистості, щоб запобігти спробам суїциду.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРАВДА ПРО #СИНІЙКИТ. У ГРІ - ЛУЧАНКА

На Херсонщині це не перший випадок. Без нагляду дорослих підлітки шукають собі розваги. Дві дівчини знімали квартиру та жили окремо від батьків. Обидві грали в смерть. Поліцейські встигли їх врятувати.

Модератори небезпечних груп діють в Instagram, "ВКонтакте", Facebook та інших соцмережах. Вони маніпулюють свідомістю дітей і підлітків. Дають завдання, погрожують вбити батьків і близьких у разі непокори. Кінцева їх мета - змусити жертву накласти на себе руки. Свою смерть необхідно зафіксувати на відео.

Спершу дітям пропонують вирізати гострим предметом зображення кита на руці, відправити фото. Потім щодня дають по одному завданню. Всього їх - 50. Усі вони спрямовані на те, щоб зламати волю жертви. Ніби під гіпнозом підлітки слідують наказам.

Як повідомлялося, 17-річного хлопця, студента луцького училища, який проживає в одному з сіл Ківерцівського району, виявили кіберполіцейські у грі смерті "Синій кит".

До слова, раніше двоє студентів-другокурсників із Придністров'я ініціювали інтернет-гру "Білий ведмідь", яка є повною протилежністю смертельно небезпечної гри "Синій кит". Розробники проекту створили спільноту у соцмережі ВКонтакте. У грі треба виконати 50 завдань, наприклад, прибирання будинку чи фото щоденника з позитивною оцінкою. Автори гри переконані, що після завершення усіх завдань стосунки гравців зі своїми сім'ями значно покращаться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Doctor+ Показати IP 1 Березня 2017 15:17
Конечно, есть манипуляторы, наверное и есть ситуация с госпитализацией ... Однако должны прозвучать еще два момента. Первый - каковы характерологические особенности девочек и вообще участников? Я думаю, что они совершенно определенны. Второй - модераторы - никто подобным делом просто так, "за интерес" заниматься не будет. Это конкретная проплаченная акция, цель которой совершенно определенна и понятна. А кому непонятно, того полностью удовлетворит версия, озвученная в интернет-сми, что уже поймали каких-то студентов-медиков - кукловоды-то другие совершенно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus