USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

19 квітня: події, факти, дні народження

19 Квітня 2018 00:00
19 квітня день народження відзначають актриса Волинського обласного академічного муздрамтеатру імені Тараса Шевченка, Народна артистка України Ольга Осіїк, екс-депутати Волиньради Сергій Іванюк та Богдан Дівнич, а також голова Волинського осередку Федерації дебатів України Антон Євтушок.

День народження сьогодні і у архітектора, історика, краєзнавця, пам'яткознавеця Богдана Колоска та представника прес-служби ГУ НП у Волинській обасті Анастасії Павлович.

Інформаційне агенство Волинські Новини вітає іменинників та зичить їм здоров’я, благополуччя, сімейної злагоди, достатку та невичерпної творчої наснаги. А ще - удачі, успіхів у всіх починаннях та мирного неба над головою.
Ольга Осіїк
Ольга Осіїк
Анастасія Павлович
Анастасія Павлович
Іменини за православним календарем святкують Севастян, Прохор, Григорій, Яків, Павло, Петро та Іван.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція писала про те, як Луцьк прощався з легендарним айдарівцем Олегом Твердохлібом.

2017 року 18 квітня до Луцька приїхали прикордонники з усієї України. Тоді розпочалися змагання зі спортивного орієнтування серед службовців Держприкордонслужби.

Два роки тому цього дня "Волинь" поступилася "Динамо" із рахунком 1:3. У першому таймі волиняни показали гарну гру, відкривши рахунок. Однак у другомі таймі підопічні Віталія Кварцяного пропустили тричі.

Як народжується писанка та паска редакція розповідала у 2014 році.

Луцька гімназія №21 імені Михайла Кравчука увійшла у рейтинг найкращих шкіл за результатами ЗНО у 2013 році. При створенні списку видання дослідило результати зовнішнього незалежного тестування (ЗНО) понад 12 тисяч загальноосвітніх навчальних закладів.

Народилися:

Цього дня народилися радянський кінорежисер, сценарист, художник Олександр Птушко («Новий Гулівер», «Кам'яна квітка», «Садко», «Червоні вітрила»), американський хімік-ядерник Гленн Сіборг(відкрив плутоній), німецький льотчик, найуспішніший винищувач в історії повітряних боїв Еріх Гартманн, українська дитяча письменниця Галина Левицька, бразильський футболіст Рівалдо, американська кіноакторка Кейт Хадсон («Як позбутися хлопця за десять днів»), український спортсмен-стронгмен, чемпіон України з пауерліфтингу Дмитро Халаджі, англійський футболіст, воротар збірної Англії та «Манчестер Сіті» Джо Харт, український футболіст Денис Гармаш.

Сталося:

1563у Москві почала працювати друкарня Івана Федоровича(Федорова) – виданням першої російської датованої книжки «Апостол».

В 1572 він переїхав до Львова. Тут у 1573—1574 рр. у монастирі св. Онуфрія він «друкованє занедбане обновил» (як сповіщав напис на його могилі у Львові). Разом зі своїм сином Гринем Івановичем із Заблудова працював над новим виданням «Апостола», прикрашеним заставками, ініціалами, кінцівками і трьома гравюрами. У післямові розповів про свою друкарську діяльність у Москві й Литві та про переїзд до Львова. Там же 1574 року видав перший східнослов'янський Буквар. У Львові його звали «друкар москвитин» (Iwan Moschus), що могло вказувати як на його національність, так і на місце, звідки він прибув.

1999у Запоріжжі розпочато серійний випуск нової моделі вітчизняного автомобіля ЗАЗ-1103 «Славута».

Від початку реалізації в Україні «Славута» стала одним з лідерів продажу нових автомобілів. Так, за перше півріччя 2010, через 11 років після появи на ринку, було реалізовано 1076 нових «Славут», що дозволило посісти 11-у сходинку за обсягами продажу серед усіх моделей, що реалізовувались в Україні в цей період. У 2009 році в Україні було реалізовано 3103 Славути, а в докризових 2008 та 2007 – 11294 (13 місце) та 16244 (7 місце) відповідно. З 2003 року автомобіль деякий час експортувався в Росію. Популярністю Славута користувалася й у Сирії. Після згортання виробництва «Таврії Нова» у 2007 році ЗАЗ-1103 став найдешевшою автівкою на українському ринку нових автомобілів. Станом на червень 2010 року базова версія Славути коштувала 37 440 гривень.

2005Бенедикт XVI став 265-м Папою Римським.

Його часто називають консервативним Папою, особливо в порівнянні з Іваном Павлом II. У 2000-х роках американські єпископи схвалили новий переклад Святого Писання, в якому багато термінів чоловічого роду були замінені на поняття середнього роду (щоб не дискримінувати жінок). Кардинал Ратцінгер домігся заборони використання Церквою перекладу, який вважався «ревізіоністським». Тим часом в Німеччині нещодавно вийшла друком книжка самого Йозефа Ратцінгера, де уродженець Баварії розповів про своє бачення майбутнього католицизму. З неї випливає, що Й. Ратцингер пропонує консервативний шлях розвитку церкви і «повернення до джерел». У своєму огляді книжки Й. Ратцингера газета Suddeutsche Zeitung писала, що кардинал вважає європейське християнство порятунком для цивілізації на континенті. У 2003 році в Інтернеті з'явився сайт англійською мовою, присвячений життю і служінню кардинала Йозефа Ратцінгера, префекта Конгрегації віровчення. На головній сторінці задекларовано місію кардинала Йозефа Ратцінгера — проголошувати і захищати доктрину віри і моралі в католицькому світі. Ці слова Івана Павла II багато в чому пояснюють популярність фан-клубу кардинала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus