USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

19 січня: події, факти, дні народження

19 Січня 2017 00:00
День народження 19 січня відзначає лучанин - один із кращих діджеїв Західної України, організатор фестивалю Lutsk Food Fest Сергій Карпюк (на головному фото) та директор ВАТ «Луцьке АТП-0261» Ігор Куника.

Свято сьогодні і у бухгалтера Волинської обласної інфекційної лікарні Людмили Олішевської. Рідні та близькі вітають її з днем народження та бажають здоров'я, щастя, любові. Нехай кожен день дарує лише усмішки та позитив!

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом, бажає здоров'я, достатку, хай усі ваші бажання і мрії стануть реальністю. Доброго настрою вам на довгі роки та почуття задоволення від зробленого.
Людмила Олішевська
Людмила Олішевська

Також, сьогодні свій 70-річний ювілей відзначає професор Східноєвропейського університету імені Лесі Українки, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України, директор центру «Дослідів Волині» Геннадій Бондаренко. З цією поважною датою Геннадія Васильовича вітають студенти і викладачі вишу, краєзнавці краю, друзі. Вони бажають ювіляру міцного здоров’я, успіхів у викладацькій роботі, нових відкриттів на ниві краєзнавства. Щедрої долі, щастя у житті, творчої наснаги у відповідальній роботі на благо держави, шановний Геннадію Васильовичу!
Геннадій Бондаренко
Геннадій Бондаренко


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Цього дня православні відзначають свято Богоявлення, яке в народі називають ще Водохрещенням. Воно завершує цикл різдвяних свят. Йдеться про хрещення Ісуса Христа в ріці Йордан.

Наша хроніка:

Торік муровану церкву Святителя Василія Великого освятили у Старій Вижівці, що на Волині. На теритої також освятили меморіальну дошку героям «Небесної сотні» та трьом військовослужбовцям зі Старовижівщини.

Також минулого року двоє невідомих осіб скоїли напад на прокурора одного з відділів покуратури Волинської області. "Тілесні ушкодження прокурору було нанесено телескопічною палицею. У результаті нападу, прокурору спричинено ушкодження у вигляді забою м’яких тканин голови", - повідомили у правоохоронних органах.

Акцію «Вже Зима! Одягни Армію!», по збору теплих речей для бійців АТО відбулася у Луцьку у 2015 році.

Про нічне паломництво волинян редакція розповідала два роки тому. Тоді близько двох сотень волинян здійснили паломництво до джерела Святої Праведної Анни в Рівненську область.

У 2013 році центр туристичної інформації та послуг Луцька зініціював проект, основна мета якого – зробити місто яскравішим. Організатори мали на меті обв’язати дерева, лавки та інші елементи міських вулиць кольоровими нитками.

Народилися:

19 січня народилися засновник ісламу Мухаммед, французький філософ і соціолог Огюст Конт, американський письменник, поет, літературний критик і редактор, творець детективно-фантастичного жанру в літературі Едгар По, французький художник-постімпресіоніст Поль Сезанн, винахідник парового двигуна Джеймс Ватт, український режисер («Дума про Ковпака») Тимофій Левчук, американська рок-співачка Дженіс Джоплін, український політичний діяч, голова Організації українських націоналістів у 1968-1986 роках Ярослав Стецько, білоруський музикант, вокаліст, композитор, засновник групи «Ляпіс Трубецкой», телеведучий Сергій Михалок (Сірожа в дуеті «Саша і Сірожа»), українська кіноакторка Марина Петренко («Молитва за гетьмана Мазепу», «П'ять хвилин до метро», «Серце світу»).

Сталося:

1825 – Езра Деггетт і його племінник Томас Кенсетт із Нью-Йорка запатентували спосіб консервування в жерстяних банках лосося, устриць та омарів.

1903 – оголошено про проведення першої велогонки «Тур де Франс» – найпрестижнішої у наші дні.

1906 – вийшов перший номер українського сатиричного журналу «Шершень».

1915 – американець Джордж Клод отримав патент на рекламне оголошення, оформлене неоновими лампами.

1917 – на збройному заводі у Сильвертауні (Англія) стався вибух, звук якого був чутний на відстані 150 кілометрів. Загинуло 73 людини.

1938 — американська фірма «Дженерал Моторз» першою у світі почала серійне виробництво дизельних двигунів.

1946 – створено Союз українців у Великій Британії.

1963 – «Бітлз» уперше з'явилися на національному телебаченні у передачі Thank You Lucky Stars. Вони виконали пісню Please Please Me.

1966 – Індіра Ганді стала третім прем'єр-міністром Індії

1978 – на території Німеччини випущено останній автомобіль «Фольксваген-жук». Надалі до 2003 року ці авто випускали в Бразилії й Мексиці.

1991 – за наказом Саддама Хусейна у Перську затоку вилито 816 тисяч тонн нафти.

1992 – 99% учасників референдуму в Південній Осетії проголосували за відокремлення від Грузії.

1995 – російські війська захопили президентську резиденцію Джохара Дудаєва в Грозному і вивісили над нею російський прапор.

2001 – Юлія Тимошенко звільнена з посади віце-прем'єр-міністра України у зв'язку з притягненням її до кримінальної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus