USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

24 січня: події, факти, дні народження

24 Січня 2017 00:00
День народження 24 січня відзначають головний редактор газети «Луцький замок» Віктор Трофимчук, історик і педагог Володимир Баран (на головному фото), завідувачка ДНЗ №2 міста Луцька Людмила Назаренко, екс-депутат Волинської обласної ради Валентина Блінова та народний депутат України Степан Івахів.

Також 24 січня День народження у редактора відділу спорту газети «Волинь-нова» Романа Флішаровського. Рідні та друзі вітають іменинника та бажають міцного здоров’я, довгих років життя, родинного щастя, успіхів у роботі, безліч радісних моментів і приємних вражень у житті.
Роман Флішаровський
Роман Флішаровський
З нагоди Дня народження приймає вітання й тренер волинського клубу з бушинкан джиу-джитсу, бразильского джиу-джитсу та грепплінга «GARDA», офіційний представник бушинкан джиу-джитсу у Волинській області та просто хороша людина - Михайло Савчук. Товариші бажають ще більше спортивних досягнень, примножувати здобутки та нових перемог для вихованців. Міцного здоров’я, натхнення, гарного настрою та мирного неба! І нехай у сім'ї завжди панує благополуччя та любов!
Михайло Савчук
Михайло Савчук
Окрім того, сьогодні свято у заступника директора з виховної роботи комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс № 9 Луцької міської ради» Оксани Крутової. Колеги вітають її та бажають міцного здоров’я та життєвої наснаги, професійних успіхів та особистих творчих досягнень, сімейного щастя, злагоди та добробуту у Вашій оселі. Нехай здійсняться усі заповітні мрії, а будь-які повороти долі завжди відкривають лише нові обрії майбутніх перспектив. Щастя вам, радості, добра і благополуччя.
Оксана Крутова
Оксана Крутова


Луцька міська організація ветеранів України вітає з днем народження голову первинної ветеранської організації, керівника аматорського хору "Джерела Волині" Цимбалову Галину та бажає іменинниці здоров'я, щастя, творчих успіхів у розповсюдженні засобом аматорського хорового мистецтва Української пісенності. Хай оберігає вас господь.
Галина Цимбалова (на фото - у центрі) та аматорський хор «Джерела Волині»
Галина Цимбалова (на фото - у центрі) та аматорський хор «Джерела Волині»


День народження сьогодні у журналіста продакшн-студії "Правда PRO" Ольги Бондаренко. Колеги вітають її та бажають міцного здоров'я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях. Хай доля збагачує життєвою мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення.
Ольга Бондаренко
Ольга Бондаренко


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх і бажає побільше щасливих моментів і щирих посмішок.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого рокуредакція розповідала про «Бурштинову лихоманку» на Волині. У 2015 році незаконні «добувачі» бурштину завдали шкоди на 6,86 гектара земель лісового фонду. Сума ж завданих збитків державі від пошкодження земель лісогосподарського призначення склала 247 тисяч гривень.

У 2015 році цього дня стартував фотоквест «Луцьк в об’єктиві». Такою акцією організатори планували «розворушити» молодь в похмуру погоду та зібрати кошти на на потреби добровольчому батальйону «ОУН».

Як волинські дорожники долають негоду бачили Волинські новини у 2014 році.

У 2013 році лучани вшанували пам'ять Володимира Висоцького. Організатори свята мали за мету поглибити знання людей про творчу діяльність цієї унікальної людини, показати, що слово Висоцького живе зараз, й воно зрозуміле молодому поколінню.

Народилися:

Цього дня народилися прусський король Фрідріх II Великий, французький драматург і публіцист, комедіограф Бомарше, німецький авіаконструктор Ернст Гайнкель, німецький письменник Ернст Гофман, радянський кінорежисер, лауреат п'яти Сталінських премій, народний артист СРСР Михайло Ромм, радянський кіноактор і режисер Андрій Тутишкін («Весілля в Малинівці», «Вільний вітер», «Шельменко-денщик»), український письменник-сатирик, артист розмовного жанру, публіцист Євген Дудар, український письменник, перекладач, науковець, кандидат філологічних наук Юрій Покальчук, радянський естрадний співак, тенор, зірка 1960-1970-х Валерій Ободзінський («Эти глаза напротив», «Мелодия»), американський кіноактор Джон Белуші, український письменник, поет, перекладач Олександр Ірванець, німецька кіноакторка Настасья Кінскі, американська актриса і модель англійського походження, найбільш відома завдяки серіалу «Самотні серця» Міша Бартон, український футболіст Віталій Мандзюк.

Сталося:

1848 — Джеймс Маршалл знайшов золотий самородок у Каліфорнії. Це відкриття призвело до того, що на наступний рік вся Америка була охоплена «золотою лихоманкою».

1861 — У Петербурзі вийшов перший номер українського щомісячника «Основа».

1907 — В Англії організовано перший скаутський загін.

1918 — Центральна Рада проголосила IV Універсал, підписаний ще 22 січня, про повну незалежність України.

1922 — учитель Кристіан Нельсон, який емігрував до США з Данії і відкрив у містечку Онава (штат Айова) крамницю солодощів, отримав патент на ескімо.

1923 — У Харкові створено Спілку пролетарських українських письменників «Гарт».

1931 — у Москві заснований театр «Ромен», найстаріший з нині діючих циганських театрів.

1944 — почалася Корсунь-Шевченківська наступальна операція радянських військ.

1967 — Мао Цзедун наказав армії мобілізуватися для захисту культурної революції.

1984 — випущено перший персональний комп'ютер Apple Macintosh, що використовує графічний інтерфейс користувача і комп'ютерну мишу, замість стандартного на той момент інтерфейсу командного рядка.

1993 — в Україні зареєстрований Конгрес українських націоналістів.

1992 — Королівство Нідерланди, Королівство Лесото, Республіка Малі, Республіка Кабо-Верде визнали незалежність України. Україна встановила дипломатичні відносини з Австрією і Францією.

2005 — перший робочий візит президента Віктора Ющенка до Москви.

2010 — фантастичний бойовик «Аватар» Джеймса Камерона, знятий у форматі 3D, став найкасовішим фільмом в історії. Цього дня за показниками бокс-офісу він обігнав камеронівський «Титанік», що мав касу 1,843 мільярда доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus