USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

25 вересня – останнійдень для подання даних про бенефіціарів

10 Вересня 2015 11:00
Волинські мін'юстівці нагадують, 25 вересня є кінцевим днем для подання даних про бенефіціарів.

Представники бізнесу мають поквапитися, аби внести дані про бенефіціарів підприємств до 25 вересня. Далі цей термін продовжуватися не буде.

Часу для подачі інформації залишилося не так багато. 25 вересня вже не за горами, і зволікати з цим не потрібно, щоби знову повторилася та ситуація, яка була наприкінці травня. Тоді всі почали подавати дані в останні дні, що призвело до черг та ажіотажу.

Для полегшення життя українського бізнесу процедуру подання відповідних даних було спрощено. Зі списку тих, хто має відзвітувати про реальних власників, виключені державні та комунальні підприємства, політичні структури, творчі об’єднання та інші неприбуткові організації.

Подавати інформацію про кінцевих бенефіціарів не потрібно також і тим юридичним особам, якщо їхніми засновниками є фізичні особи, які і є їх реальними власниками.

Водночас для внесення лише однієї зміни не потрібно заповнювати всю форму – достатньо підготувати перший листок форми та ту сторінку, де власне вноситься зміна.

Це спростить життя тим, хто відправлятиме дані поштою. Адже в такому випадку нотаріально засвідчувати підпис керівника доведеться лише на одному аркуші.

При цьому не треба боятися відмов при поданні Форми 4 поштою, адже сама форма дуже проста і зробити в ній помилку вкрай складно.

Якщо ви відправили папери поштою – можете вважати, що ви своє зобов’язання виконали. Коли реєстратор внесе дані в систему – це справа реєстратора. Компанії це вже не стосується.

Так само можна скористатися функцією попереднього перегляду заповненої форми адміністратором у розділі онлайн­сервісів Мін’юсту.

Реєстратор перевірить правильність заповнення форми та призначить точний час, на який треба буде прийти і поза живою чергою подати документи.

При цьому слід пам'ятати і про відповідальність. Так, за несвоєчасне подання цієї інформації передбачено штраф від 5100 до 8500 грн. А от у разі внесення неправдивих даних українське законодавство передбачає кримінальну відповідальність.

Тому ще раз наголошуємо, що термін подання інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) спливає 25 вересня і просимо з цим не зволікати та завчасно звернутися до державного реєстратора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus