USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

27 червня: події, факти, дні народження

27 Червня 2019 00:00
День народження сьогодні відзначає учасник АТО, волонтер, громадський активіст, прессеретар «Спілки воїнів АТО Волині» Павло Ковальський. Зі святом його вітають побратими та зичать зичать здійснення задуманого, наполегливості, бадьорості, достатку та творчої наснаги. А також позитиву, удачі, оптимізму.

Також 27 червня день народження відзначає заслужений працівник культури України, керівник народної аматорської хорової капели «Посвіт» Ростислав Кушнірук. Імениннику бажають міцного здоров’я, благополуччя, довголіття, гарного настрою та Божого благословення! Нехай кожен новий день дарує багато позитивних емоцій та приємних моментів.
Ростислав Кушнірук
Ростислав Кушнірук
День народження 27 червня відзначають також ексдепутат Волинської обласної ради Юрій Лобач, експерт Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Володимир Павлюк та журналістка Тетяна Біднюк.

ІА Волинські Новини вітає іменинників та бажає міцного здоров’я, миру і злагоди, душевної рівноваги і тепла за будь-якої погоди. Хай поряд буде завжди надійне плече, а життя щодня повниться хорошими людьми і гарними емоціями.
Юрій Лобач
Юрій Лобач
Тетяна Біднюк
Тетяна Біднюк
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року цього дня ми писали про те, що майору з Волині, який пройшов пекло Іловайська, вручили державну відзнаку.

у 2017 юнак пройшовся краєм 60-метрової вишки, яка знаходиться на окраїні Луцька.

Три роки тому у селі Боратин запрацював реабілітаційний комплекс «Агапе», спрямований на допомогу людям з інвалідністю. Територія та приміщення комплексу повністю адаптовані і пристосовані під електровізки.

Велопробіг приурочений до Дня Молоді та Дня Конституції відбувся у 2015 році у Нововолинську. Із національною символікою та прапором Євросоюзу колона проїхала містом, привертаючи увагу містян.

27-го червня 2014 луцьку "Волинь" покинув Ванче Шиков. Він віддав клубу три роки спортивної кар`єри (2011-2014) і став одним з найавторитетніших та улюбленіших гравців команди в останні роки.

Народилися:

Цього дня народилися німецький конструктор-зброяр, молодший із братів Маузерів Пауль Маузер, американський педагог, вчителька недільної школи Кентуккі, авторка пісні «Happy Birthday» Мілдред Хілл (разом із сестрою Патті Сміт Хілл), український радянський анатом, уродженець Одеси, який разом із Борисом Збарським бальзамував тіло Леніна, Володимир Воробйов, радянський актор, співак Борис Хмельницький («Червоний намет», «Стріли Робін Гуда», «Балада про доблесного лицаря Айвенго»), французька акторка театру й кіно Ізабель Аджані («Підземка», «Королева Марго»), польсько-американський кінооператор Януш Камінський («Список Шиндлера», «Порятунок рядового Райана»), український політик і бізнесмен, міський голова Харкова Геннадій Кернес, іспанський футболіст Рауль Гонсалес (Рауль), німецький автогонщик Ніко Росберг.

Сталося:

1709під Полтавою зазнали поразки війська шведського короля Карла XII у бою проти російських військ царя Петра I. Це поклало край намаганням гетьмана Івана Мазепи, котрий виступив союзником шведів, відокремити Україну від Росії. Він змушений був шукати захисту в Туреччині і невдовзі помер у селі Варниці біля Бендер. З дня Полтавської битви, як зазначає шведський історик Петер Енглунд, «закінчився період шведського панування, Росія почала звільнятися від свого старого ворога, могутнього сусіда, який закривав вихід до Балтійського моря. Водночас, Полтавська битва стала колосальною катастрофою не тільки для Швеції, але й для Європи; вона зламала колишній баланс влади, — могутність після Полтави переходить від Швеції до Росії, яка міцніє і перетворюється у велику державу». Лівобережна Україна 1709 року зазнає відчутного удару по своєму самоврядному статусу (але зберігає його до царювання Катерини II). У двомовному романі Олега Кудріна «Полтавська перемога», написаному в жанрі альтернативної історії переграно як хід битви, так і її наслідки. Карл XII та Петро з Меншиковим загинули. А Мазепа на теренах Гетьманату та Московського царства заснував Всерусинську Імперію.

1931у США винахідник Ігор Сікорський отримав патент на винахід першого вертольота. Свого часу авіаконструктор Ігор Сікорський перейшов на конструювання гелікоптерів одногвинтової схеми. Першим почав будувати турбінні гелікоптери, гелікоптери-амфібії. А з 1943 року його фірма стала провідним виробником вертолітної техніки за кордоном. «Літаючий човен» Сікорського S-42 встановив 10 світових рекордів, а 10 серійних S-42 стали першими у світі міжконтинентальними пасажирськими лайнерами, які забезпечили регулярні рейси через Атлантичний і Тихий океани. Гелікоптери Сікорського марки «S» 1941 року були прийняті на озброєння Збройними силами США. У цілому фірма «Сікорські Ейркрафт» створила 17 базових літаків та 18 гелікоптерів. З придбанням ліцензій на виробництво машин цієї марки розпочався розвиток вертольотобудування у Великій Британії та Франції. Про високу гарантію польотів на гелікоптерах Сікорського свідчать факти постійного використання їх президентами США як VIP-транспортних засобів. На гелікоптерах Сікорського вперше здійснено переліт через Атлантику (S-61; 1967) і Тихий океан (S-61; 1970; з дозаправкою у повітрі).

1964у Вашингтоні відкрито пам`ятник Тарасу Шевченку. Пам'ятник Тарасу Шевченку у Вашингтоні створив скульптор із українським корінням Леонід Молодожанин. Цей пам'ятник був одним із перших його творінь, а фінансувала його створення «Просвіта». На церемонії відкриття був присутній експрезидент Ейзенгауер. Відкриття відбулося 27 червня 1964 року в присутності понад ста тисяч людей, відтоді 27 червня вважається українським днем в США. Розташований пам'ятник між вулицями 22-ою та 23-ою і «Р» (Пі), в північно-західній частині столиці, де міститься чимало посольств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus