USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

31 липня: події, факти, дні народження

31 Липня 2018 00:00
День народження 31 липня відзначають художник Віталій Ульянчук, ведучий Павло Приймачок та ветеран правоохоронних органів Волині Сергій Мацюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та зичить їм міцного здоров’я, невичерпного натхнення, нових професійних та особистих звершень. Нехай чудовими історіями та щасливими спогадами наповнене буде життя, нехай серце сяє променями радості, нехай душа співає, а доля дарує великі можливості для досягнення заповітних мрій.

Віталій Ульянчук
Віталій Ульянчук
Павло Приймачок
Павло Приймачок


Колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об`єднання вітає з днем народження головного бухгалтера Ольгу Гудкову, який вона відзначає 31 липня. Колеги бажають їй міцного здоров’я, здійснення всіх мрій, гарного настрою та Божого благословіння! Нехай кожен новий день дарує багато позитиву, радості і добра!

Іменини за православним календарем сьогодні святкують Іван, Гнат, Омелян та Любомир.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією "Повідом новину". Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція писала про те, що у селі Сирники, що в Луцькому районі, облаштують "смачну зупинку" – 3D-зупинку у вигляді сільської кухні.

У 2016 році цього дня стартували продажі нової книги про Гаррі Поттера. Всесвітньо відома серія романів Джоан Роулінг поповнилася п'єсою під назвою Гаррі Поттер і Прокляте дитя.

Три роки тому у Луцьку розпочався фестиваль українського опору «Бандерштат». Більшість гостей – бекпекери, проте є й такі, хто вирішив три дні фесту провести з комфортом.

У 2014 році екологічна акція відбулася у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Прибрати луцький парк, надати йому охайнішого вигляду зібралися працівники шкіл, підприємств, ЖЕКів.

31 липня 2013 року за дві години у Луцьку випала майже двомісячна норма опадів. А напередодні місто потерпало від аномальної спеки. Термометри показували навіть +35.

Народилися:

Цього дня народилися французький кіноактор-комік, режисер і продюсер Луї Де Фюнес («Фантомас», «Жандарм із Сан-Тропе», «Велика прогулянка»), російський артист цирку Олег Попов, російський актор театру й кіно Юрій Бєлов, російська естрадна співачка польського походження Едіта П'єха, американська кіноактриса, дочка Чарлі Чапліна Джеральдіна Чаплін(«Доктор Живаго», «Одіссея»), український артист, акордеоніст, бізнесмен, політик Ян Табачник, український футболіст Микола Федоренко, англійська письменниця, авторка серії казок про Гаррі Поттера, одна з найбагатших представниць шоу-бізнесу Джоан Роулінг, італійський футболіст та тренер Антоніо Конте, українська співачка, поетеса Ірина Шинкарук.

Сталося:

781 — найстаріший зареєстрований запис виверження гори Фудзі в Японії.

Фудзі — найвища гора Японії, яка виникла в районі багатовікової вулканічної активності, у результаті нашарування декількох стародавніх вулканів. На Старому Фудзі, що виник приблизно 80 тисяч років тому, розташований вулкан Новий Фудзі.

Новий Фудзі розпочав свою діяльність 10 тисяч років тому. До 1707 року він періодично вивергав лаву і пірокластичні матеріали, які вкрили Старий Фудзі, збільшуючи новий вулкан. 2500 років тому на східному схилі Нового Фудзі відбувся розвал гірської системи, в результаті чого утворився «Грязьовий потік Ґоденба».

На ділянці між вершиною і схилами гори Фудзі розташовано понад 60 бокових вулканів та малих кратерів. Більшість з них знаходиться у напрямку північний захід — південний схід.

1656 — російська експедиція вирушає до берегів Байкалу.

На превеликий жаль, на великому озері далеко не все гаразд. І в минулому, і в сьогоденні завжди були і є люди, які з маніакальною наполегливістю прагнуть створити неприродний союз озера з промисловим комплексом.

Ганебним пам'ятником їх дарів став горезвісний Байкальський комбінат, який отруїв навколо себе воду, повітря і землю. Дивна суперечка про те, наскільки викиди БЦБК впливають на Байкал, щонайменше недоречна, оскільки береги Байкалу просто не місце для перебування на них будь-яких промислових об'єктів.

У нинішніх умовах, коли на державному рівні захист природи принесений в жертву досить сумнівній економічній вигоді, екологічна ситуація ще більше ускладнюється, і недобросовісні бізнесмени відчувши поживу, почали проявляти уже свій нездоровий інтерес до самих заповідних територій Байкалу. Горять і вирубуються ліси в національних парках, забудовані береги колись перлини західного берега Байкалу бухти Піщане, спаплюжені турбазами береги Малого Моря, пробурені нафтові свердловини у дельті Селенги. Небачених розмірів досягло браконьєрство, «орди вандалів» заполонили береги Байкалу сміттям.

1837 — закладено будинок (Червоний корпус) Київського університету.

Одне з найбільш дискусійних питань, пов'язаних з Червоним корпусом: чому його будівля зовні пофарбована в червоний колір? З цього приводу існує низка версій-історій:

Червоний колір будівлі пов'язаний зі стрічками ордену Св. Володимира (червона та чорна), відтак Будівля Київського університету Св. Володимира мала відображати ці кольори (це офіційна версія за часів Російської імперії та сучасної України).

За часів СРСР була інша версія — червоний колір стін Київського уніерситету пов'язувався з наслідуванням кольору Зимового Палацу ХІХ ст. у Ленінграді.

У студентському фолькльорі поширений жарт про те, що червоний колір стін Київського університету — це колір студенської крові, втраченої на ниві тяжкого навчального процесу в університеті. Кожної осені над Червоним корпусом кружляють зграї ворон, що злітаються на цю кров.

Політична версія, червоний колір університету пов'язуюють то з радянськими державними символами (червоний колір Жовтневої революції та прапору СРСР), то навіть з націонал-соціалістичними (червоний та чорний — офіційні кольори символіки Третього рейху) та націоналістичними (червоний та чорний офіційні кольори прапору сучасних українських націоналістів).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus