USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

5 кілометрів пішки болотом – так ходять в школу діти на Волині.ВІДЕО

12 Листопада 2013 14:34
Вже два з половиною місяці мешканці волинського села Небіжка відрізані від світу. Автобусний рейс до села скасували, тож щодня на роботу чи навчання треба намотувати з 5 кілометрів пішки. Рух маршрутки відновлять, якщо знайдеться перевізник, - йдеться у сюжеті ICTV.

Раніше маршрутка їздила шість разів у день, а востаннє автобус бачили ще у вересні, адже перевізнику він не вигідний.

До траси на попутку треба йти п’ять кілометрів або полями три. Пробиратися доводиться через калюжі та болото, тож взуття брудне, а ноги цілий день мокрі – нарікають селяни. Самому серед поля лячно, особливо коли стемніє, жінки з малими дітьми біжать, з острахом оминаючи кущі та тонучи в калюжах.

«Якщо не вигідно мати рейс, то чи не можна, щоб ті маршрутки, які проходять мимо, заїжджали до села хоч в години пік, коли діти йдуть до школи, або коли негода», - розпачливо говорить жителька села Небіжка.

Особливо важко доводиться школярам, та й ходити з промоченими ногами – недовго до застуди.

Сільрада допомогти з проблемою не спішить. Перевізник каже, що рейс до села Небіжка - збитковий. Аби селяни зовсім не залишися без транспорту, власник пропонував сільраді поділити витрати, але діалогу не вийшло.

Обласні чиновники дізналися про проблему селян лише нещодавно. Тепер шукатимуть нового перевізника, а людей просять почекати до Нового року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сонячна Показати IP 12 Листопада 2013 15:12
Обласна рада - рада НЕДОУМКІВ!!!! а вони б чекали..якби їхні авто зламались і до Нового року вони б УЯВІТЬ - маршрутками добирались на роботу.....погляньте на їхні пуза..та вони роблять кроки - від дивану до холодильника....ото їм би побродити...та де там....собі асфальт під ср*!!!!!!!! БИДЛО!
саня з села Показати IP 12 Листопада 2013 15:23
кому треба забиті села? Владі треба бізнесмени підприємці бо з них грошики є. а шо з того села, нащо воно потрібне. в селах дороги які нікого не цікавить ганьба таким владцям. а сільські ради з віконечок виглядають хто куди проїзав і пройшов
Михайлівна до саня з села Показати IP 12 Листопада 2013 16:46
Яке Небіжка забите село? 2 кілометри і Луцьк. Карту купи, а тоді пиши коментарі.
Тартак Показати IP 12 Листопада 2013 15:47
Зберіть підписи з жителів села,які мають школярів та напишіть листа до голови Облас ноїдержадміністрації і прикрипіть ті підписи.Паралельно нехай напише листа голова сільради до начальника відділу освіти області.
З Небіжки Показати IP 12 Листопада 2013 18:30
Про що ви пишете.В Жидичинську школу дали автобус для підвезення дітей до школи і дитсадка.Проблема в тих хто хоче до школи і всадок у Луцьк.А для тог щоб курсувала маршрутка є районна влада.Яке Небіжка забите село.Птиідьте подивіться які тут будинки,вулиці.Село газифіковане,освітлюється у вечірній час.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus