USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

70% жителів села – проти того, щоб земля стала товаром

24 Жовтня 2013 15:50
Продати свої землі сільськогосподарського призначення, в разі відкриття в Україні ринку землі, не готові 70% респондентів-жителів села. Про це свідчать результати опитування аналітико-дослідницького Інститута Горшеніна, - повідомляє УНІАН.

Як розповів під час сьогоднішнього круглого столу експерт Інституту Володимир Застава, дві третини селян не готові продати свою землю. «Майже 70% жителів села проти того, щоб земля ставала товаром, але при цьому чимала кількість людей виступає за те, щоб їхню землю брали в оренду якісь підприємства й платили їм за це орендну плату», - прокоментував результати дослідження інституту експерт.
ЧИТАТИ ЩЕ: ГУБЕРНАТОР ЗАКЛИКАВ НЕ ЗДАВАТИ В ОРЕНДУ, А ПРОДАВАТИ ЗЕМЛІ ВОЛИНІ
Згідно з даними Інституту Горшеніна, порівняно з результатами дослідження, проведеного в 2011 році, середній дохід сім'ї, що проживає в сільській місцевості, зріс. Зокрема, 41% опитаних сімей має дохід від 2 до 5 тисяч гривень на місяць, тоді як у 2011 році таких сімей було 32,5%. Також зріс відсоток жителів сільської місцевості, щомісячний дохід яких становить від 5 до 10 тисяч гривень – до 12,6% проти 2,3% у 2011 році.
Разом із тим, кількість сімей, чий дохід варіюється в рамках від 1 до 2 тисяч гривень, у 2013 році скоротився до 21,1% із 34,3% у2011 році. Інститут Горшеніна не повідомив кількості опитаних і методу проведення дослідження.
До слова, згідно із дослідженням Центру соціальних експертиз Інституту соціології НАН України, проти зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення виступають 58,5% власників земельних паїв серед понад 5 тисяч респондентів із 13 областей.
Довідка. Інститут Горшеніна – незалежний неприбутковий аналітико-дослідницький центр, спрямований на вивчення суспільних і політичних процесів в Україні та світі. Інститут Горшеніна є експертно-комунікаційним майданчиком для обговорення актуальних питань національного й міжнародного порядку денного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus