USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

G20: поліція Гамбурга готуються до найбільшої операції в історії

2 Липня 2017 16:13
Менше тижня залишилося до початку в німецькому Гамбурзі зустрічі "двадцятки" найбільш розвинутих економік світу, правоохоронці готуються до найгірших сценаріїв, інформує Укрінформ з посиланням на Bild.

"Поліцейські готуються до найбільшої операції в історії Гамбурга", - повідомляє ЗМІ.

Глава МВС Томас де Мезьєр попередив: "Лінія чітка: мирним протестам - так, насильницьким протестам - ні!". Міністр виходить з того, що близько 8 тисяч демонстрантів, які прямують до Гамбурга, в основному це представники екстремістськи налаштованих лівих, готові вчиняти безпорядки. Таким він обіцяє суворі заходи покарання.

Напередодні про це ж попередив і міністр юстиції Хайко Маа.

Де Мезьєр також зазначив про високу імовірність кібератак у ці дні.

Федеральне відомство у кримінальних справах говорить про "нові креативні форми акцій". Воно побоюється серйозних підпалів і диверсій проти вузлів технічної інфраструктури, порушень судноплавства в порту і повітряного руху в аеропорту Гельмута Шмідта. Відомство направляє в Гамбург 1248 посадовців для підтримки.

Вже на день відкриття саміту, 7 липня, в мерії була зареєстрована акція лівих з красномовною назвою: "Ласкаво просимо в Пекло".

Окремою темою йдуть плановані акції протесту курдів у зв'язку з приїздом в місто турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана. Тут теж може дійти до насильства і сутичок з проурядовими турками і, як показує досвід Вашингтона, з охоронцями Ердогана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus