USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Аби очі дітей сяяли»: в Луцьку обговорили 25-річну діяльність «Дитячої місії. Україна»

26 Жовтня 2017 13:49
«Україна має все, крім правильних рішень», – такими словами підсумував зустріч у Луцьку президент Скандинавської дитячої місії Бо Валенберг.

Прес-конференція, присвячена 25-річній діяльності Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна», відбулася 26 жовтня в Палаці культури міста.

Президент Скандинавської дитячої місії, генеральний секретар міжнародного благодійного фонду Бо Валенберг пригадав початок своєї роботи в фонді. Він відзначив, що на початку, більше двадцяти років тому, у Швеції його сприймали, як великого мрійника, який хоче, проте не зможе, допомогти усім.

«Ми розпочинали з України та Філіппін. Зараз місія виросла – ми працюємо у більше, ніж 14 країнах на трьох континентах, і допомагаємо понад півмільйону нужденним. Із початку багато що змінилося, але незмінним залишилося наше послання: Ісус любить вас так сильно, що він прислав до вас мене, аби просто це підкреслити. Ми завжди будемо допомагати, незважаючи ні на що, ми повинні не втрачати можливості бути разом у Вічності», – сказав Бо Валенберг.
Він також поділився, що постійно знаходиться в роз’їздах між країнами, де населення потребує допомоги. За підрахунками Бо Валенберга, він близько трьох років провів у поїздках.

«Ми роздаємо допомогу абсолютно усім, незалежно від того – християнин це чи ні, але, звичайно, ми завжди звертаємося до Бога», – наголосив президент Скандинавської дитячої місії.

Та висловив надію, що в майбутньому Україна розвинеться й не потребуватиме сторонньої допомоги: «Історію ми не можемо змінити, але ми можемо повчитися в цієї історії. Перед нами – майбутнє, яке уявляється чистим листом. І від нас залежить, що з’явиться на цьому листі… Хочеться, щоби через 25 років ви пригадали, що був такий чоловік, який допомагав вам, але вже ви перетворилися на того, хто надає допомогу».

Керівниця Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан розповіла, що в Україні Скандинавська дитяча місія була заснована ще у 1992 році. Її діяльність спрямована, головним чином, на надання допомоги в місцях, де є нагальна потреба підтримки значної кількості населення. Основний акцент, своєю чергою, робиться на наданні медичної допомоги постраждалим від стихійних явищ, лікуванні важкохворих дітей, забезпеченні медичним обладнанням лікарень.

Окрім того, місія надає підтримку у вигляді речей першої необхідності, зокрема продуктів, питної води, одягу, іграшок, засобів особистої гігієни тощо.

«Також при місії діє дуже активна наглядова рада, кожен член якої курує своїм напрямком і працює над реалізацією окремих проектів», – відзначила Ліна Галан, яка, до речі, й очолює цю наглядову раду.
Голова Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк пригадала, що найбільшими соціальними проектами в Україні, які реалізує фонд, є надання допомоги дітям, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, щорічне їх оздоровлення, зокрема й за кордоном, допомога внутрішньо переміщеним особам, підтримка кризових родин, військових у зоні АТО та інше.

«За 25 років діяльності місії в Україну ввезено 8 тисяч тонн гуманітарної допомоги, загалом близько 5 мільйонів людей отримали допомогу», – сказала Людмила Лонюк.

Вона додала, що особлива увага приділяється сім’ям із дітьми, особам із інвалідністю, хворим. Так, за кошти фонду 12 дітей із України успішно прооперували в закордонних клініках. Як наголосила голова «Дитячої місії. Україна» на Волині, ці діти не мали шансу вижити в нашій країні.
«Хочу відзначити, що усі країни, куди надходить допомога місії, – це корумповані країни. І зараз ми хочемо виростити покоління, яке скаже корупції «ні». Ми, коли працюємо з людьми, говоримо, що тобі не потрібно самотужки боротися з корупцією, але ти можеш почати зі свого робочого місця. Але, насправді, це дуже важко… Ми вже розказуємо про корупцію навіть діткам у дитячих садочках, школах за допомогою методу казки», – відзначила Людмила Лонюк.

Та наголосила: «Усе, що ми робимо, ми робимо для того, щоб очі дітей сяяли, аби вони з вдячністю та надією зустрічали кожен новий день».

«Діяльність місії має надзвичайно велике значення, тому що люди не тільки отримують допомогу, якісь необхідні речі, а й увагу, що інколи буває набагато важливіше», – підкреслив радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук.
Він подякував за проекти та ініціативи, які вдається спільно організовувати управліннями міськради та фондом «Дитяча місія. Україна» в Луцьку, а також вручив подяки від міського голови представникам організації.

«Без допомоги місії багато проектів взагалі не вдалося би реалізувати. Я бачив, як неодноразово люди, які отримували соціальні пакети, не могли стримати сльози… Завдяки підтримці фонду в Луцьку тримається не одна родина», – сказав перший заступник міського голови Григорій Недопад.
На власному прикладі діяльність фонду з надання матеріальної та фінансової допомоги змогли оцінити багато луцьких закладів, зокрема й медичних.

Так, головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич відзначила, що протягом років, відколи заклад співпрацює з місією, у розвиток лікарні було вкладено 2,88 мільйона гривень.

«Допомогу місії важко переоцінити, вона надзвичайно багатогранна: це і забезпечення ліжками, матрасами, одягом (весь медичний персонал одягла місія – від сантехніків до потерпілих), матеріали медичного призначення, милиці, каталки… Навіть нещодавно ми придбали нову каталку за 90 тисяч гривень, а їх потрібно дуже багато», – розказала Лариса Духневич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лоню К Показати IP 26 Жовтня 2017 14:03
Скандинавська мафія. У швеції Бо ніхто не поважає. Як тут пані Ло.
Анатоль_2 Показати IP 26 Жовтня 2017 17:39
Створи свою,слабо?Будеш роздавати ти допомогу,ти збагатишся,вперед,збоку всiм добре писати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus